Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Підкорювати штучні гори можуть всі


Підкорювати штучні гори можуть всі

Протягом трьох років «Вісті» цікавилися, коли ж у Борисполі запрацює довгоочікуваний скеледром, надія на створення якого жевріла ще з січня 2014 року.

І ось нарешті у спортивній залі НВК «Гімназія «Перспектива» урочисто перерізали жовто-блакитну стрічку, відкривши навчально-тренувальний спортивно-туристичний комплекс.
Підкорювати штучні гори можуть всі

Ідею тренажера, що імітує штучні гори, запозичили у спеціалізованої школи №102 міста Києва, де побували представники міського Центру туризму та керівний склад міста. Та це була лише третина задуму. З’явилося обладнання для тренувань: переправи, спуски, підйоми. Аж ось почалася епопея з будівництвом. «Річ у тім, що фахівців, які могли б збудувати такий скеледром, немає, принаймні на нашому шляху вони не зустрілися, — розповідає міський голова Анатолій Федорчук. — У нас були і гроші, і все необхідне для будівництва. Долучалася іноді й політична складова з боку окремих депутатів. Але замінити компанію будівельників на іншу ми не могли, тому це були три роки величезного напруження, а без підтримки Центру туризму ми його б ще, як мінімум, рік вводили в експлуатацію: вони долучилися до роботи на волонтерських засадах».

Перед введенням в експлуатацію викладачі Центру туризму вчилися, як правильно працювати із скеледромом, у колег із 102 школи. Випробовували об’єкт сертифікаційний центр «Стандарт» та Інститут міцності ім.
Г.С. Писаренка.

Директор Центру туризму Тетяна Рахуба та директор Центру творчості дітей та юнацтва Київщини Тамара Нестерук запевнили, що цей скеледром єдиний не лише в області, а й унікальний для всієї України.
Підкорювати штучні гори можуть всі

Розділили радість відкриття тренувального комплексу із адміністративним складом міста переможці різноманітних спортивних змагань з усіх шкіл та позашкільних закладів Борисполя. Присутнім продемонстрували невелике відео, в якому зафільмовано всі етапи створення спортивно-туристичного комплексу. Вітали зі святом і танцями, і віршами, і короваєм, і майстер-класами. Після досвідчених підкорювачів скель із Центру туризму випробувати скеледром вирішив секретар міської ради Ярослав Годунок. Серед сміливців, які приєдналися, було багато охочих різного віку.
Директор гімназії «Перспектива» Антоніна Черницька щиро вірить, що тренажер стане чудовою альтернативою загрозам, які надходять до дітей із соціальних мереж та різноманітних інтернет-сайтів, адже тренує і фізичну силу, і силу духу.

Ольга ОГНЯНИК, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031