Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Козацька варта» запрошує


«Козацька варта» запрошує

Нещодавно розпочав роботу організаційний комітет Всеукраїнського етнокультурного фестивалю «Козацька варта», який 10-11 червня вже вчетверте пройде у Борисполі.

Цього року захід спрямований на національно-патріотичне виховання дітей та молоді. На свято запрошуються всі, хто цікавиться українською культурою, народними звичаями, родинними традиціями, перебуває у пошуку нових знань. Фестиваль буде корисний людям, яких хвилює майбутнє своєї держави і підростаючого покоління. Протягом двох днів діятимуть освітні майданчики, які допоможуть старшокласникам і їхнім батькам визначити свої таланти і обдарування, аби правильно обрати свій життєвий шлях, з’ясувати, яка професія ближча.

Для батьків проходитимуть спеціальні лекторії з виховання дітей. А для малят діятиме дитячий майданчик, де буде ляльковий театр, народні ігри і забави, хороводи і багато різноманітних сюрпризів. З дітьми працюватимуть педагоги, психологи, вихователі освітніх закладів Борисполя
і Києва.

До участі у патріотичному заході запрошено багато козацьких, військово-патріотичних (зокрема, Київська школа бойового гопака, козацький «Спас», формування бойового вишколу «Стрибожі внуки», військово-патріотичного виховання «Боривітер» тощо) і туристичних організацій, творчих і наукових колективів. Найбільш витривалим можна буде долучитися до «Школи виживання» і взяти участь у змаганнях з козацького гарту.

Дводенне свято буде цікавим людям різного віку і роду занять. Охочі спробують свої уміння на різноманітних майстер-класах для дорослих і дітей, які проводитимуть народні умільці (виготовлення ляльки та народної іграшки, петриківський розпис та інші види малювання, ковальство і кераміка, витинанки і обереги). Частина занять буде безкоштовною. Бажаючі зможуть придбати оригінальні вироби, чудові подарунки безпосередньо у майстрів. Також працюватиме книжковий ярмарок, на який зголосилися приїхати відомі українські видавництва.

На території фестивалю (вулиця Київський Шлях, 108, м. Бориспіль) працюватиме польова кухня, де можна буде скуштувати козацький куліш, запашний трав’яний чай, оригінальні страви національної кухні, зварені на живому вогні.

Протягом двох днів виступатимуть фольклорні, танцювальні, драматичні колективи, кобзарі, барди. Діятиме літературна сцена, де участь братимуть як відомі письменники, так і автори-початківці. На «Козацьку варту» запрошені відомі музиканти (бандурист, заслужений артист України Тарас Силенко, бард, бандурист, рок-музикант Живосил Лютий), письменники-видавці брати Капранови, народні фольклорні гурти із столиці «Буття» та «Рідна пісня».

До участі у фестивалі також запрошуються барди (виконавці власних україномовних пісень під гітару, бандуру чи кобзу; вітається виконання стрілецьких, повстанських та козацьких пісень) та оригінальні майстри з Борисполя і району. Окрім того, потрібна допомога волонтерів.

Територія фестивалю вільна від алкоголю і тютюну, релігійної та політичної агітації.
Організатори «Козацької варти» запевняють, що на святі буде багато цікавих сюрпризів і особливих родзинок. На фестивалі вітається українське народне вбрання або ж вишиванка (хоча вхід вільний для усіх бажаючих!)


Лариса ГРОМАДСЬКА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031