Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В аеропорту "Бориспіль" урочисто зустріли переможну футбольну паралімпійську збірну команду України


В аеропорту "Бориспіль" урочисто зустріли переможну футбольну паралімпійську збірну команду України

Сьогодні вночі спортивна громадськість урочисто зустрічала національну паралімпійську збірну команду з футболу, яка привезла в Україну золото чемпіонату світу, перемігши у фінальному матчі команду Ірану з рахунком 1:0. (Друге місце у команди Ірану, третє - Росії).

Українських спортсменів на рідній землі із яскравою перемогою вітали президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, а також віце президенти АФІУ Юрій Титаренко та Борис Воскресенський, які передали вітання від президента ФФУ Андрія Павелка, головного тренера національної збірної Андрія Шевченка та президента АФІУ Владислава Штамбурга.

Чемпіонат світу проходив з 2 по 23 вересня в аргентинському місті Сан-Луїс, у ньому взяло участь 16 країн світу.
В аеропорту "Бориспіль" урочисто зустріли переможну футбольну паралімпійську збірну команду України

Команда зразка 2017 року представлена 14 спортсменами з 7 областей України (Дніпропетровської - 7, Хмельницької - 2, Волинської, Кіровоградської, Черкаської, Чернігівської та Тернопільської - по 1 спортсмену).

Тренерський склад:
Овчаренко Сергій Валентинович - заслужений тренер; Дніпропетровська обл.;
Тимофєєв Юрій Васильович - заслужений тренер; Волинська обл.

Команда, до речі - досить молода. Середній вік гравців - 30 років. Наймолодший спортсмен - він до речі і дебютант цього чемпіонату світу і новачок в команді, а також володар забитого фінального м'яча у грі з Іраном (1:0) - Шеремет Артем (22 роки).

Крім того, у команді - 6 заслужених майстрів спорту та таких видатних спортсменів, котрі були учасниками чотирьох Паралімпійських ігор - Дутко Тарас, Антонюк Володимир та Трушев Віталій.

У цілому, ця команда, за своїм складом - практично майже вся складається з учасників Паралімпіади 2016 - а це справжній чемпіонський склад. Адже у Ріо ми втретє (теж) стали першими!

На цьому чемпіонаті світу наші футболісти забили 25 м'ячів, пропустили лише 2 м'ячі (пенальті не враховується).

Довідка:

Футбол для спортсменів з наслідками ДЦП - яскраве, видовищне і захоплююче дійство. Головним призом серії футбольних баталій, в яких беруть участь тільки чоловічі команди, є золота медаль. Правила Міжнародної федерації серед футбольних асоціацій (FIFA) застосовуються з деякими обмеженнями, що враховують особливості здоров'я спортсменів. Наприклад, не застосовується правило "поза грою", саме поле і ворота за розмірами менші, ніж в традиційному футболі і викидання м'яча може бути зроблене однією рукою. Команди повинні мати в своєму складі мінімум 11 гравців.

Вперше в програму Паралімпійських ігор футбол увійшов у 1984 році, коли самі ігри були розділені на два континенти (США та Великобританія).
За популярністю футбол - спорт номер один як у світі, так і в Україні. Саме тому, побачивши на Х Паралімпійських іграх, 1996 р., можливості розвитку футболу з наслідками дитячого церебрального паралічу і в нашій країні, Національний паралімпійський комітет України почав потужну роботу з популяризації цього виду серед спортсменів з наслідками ДЦП.

Національна команда створювалась в м. Дніпрі за участю команд з м. Чернігова та м. Києва, згодом до складу збірної долучилась команда з Волинської обл.

Вперше на міжнародній арені футбольна збірна України дебютувала 20 років тому - на Всесвітніх іграх ДЦП у 1997 році (Голландія, м. Белден), де посіла четверте місце (на усіх наступних Всесвітніх іграх ДЦП наша збірна займала виключно чемпіонські позиції - у 2001 р. (Англія, м. Нотенгем), 2005 (США, м. Нью-Лондон)).

Паралімпійська футбольна збірна команда України - триразовий чемпіон світу - 1998, 2003 та 2017 років, бронзовий призер світу 2007 року, срібний призер світу 2015 року, багаторазовий чемпіон Європи -1999, 2002, 2006, 2011 років, дворазовий срібний призер Паралімпійських ігор: у 2000 р. в Сіднеї та у 2012 в Лондоні, триразовий чемпіон Паралімпіади - в Афінах-2004, в Пекіні - 2008 року та в Ріо - 2016 року.

З 2003 року - збірна України по праву займає перше місце у світовому рейтингу.

Щорічно, з 1997 року, в нашій державі проводяться чемпіонати України, участь в яких беруть наразі команди з 9 областей, а також проводились в Україні Міжнародні турніри з паралімпійського футболу (у 2004-2008 рр.). В 2002 році в Україні проведено чемпіонат Європи. В 2004 році вперше було проведено першість України серед дитячих команд.

paralympic.org.ua

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031