Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Будинок творчості: художньо-естетичний напрямок


Будинок творчості:  художньо-естетичний напрямок

Гуртків у Будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт» так багато, що в минулому номері ми розповіли лише про частину з них, зараз продовжимо огляд позашкілля художньо-естетичного напряму.

Директор «Дивоцвіту» Наталія Тименко розповідає про особливості навчання у будинку творчості та про своє бачення його майбутнього: «Свого часу головною метою було зайняти дитину у її вільний час, щоб «не тинялася» вулицею. Сьогодні БДЮТ — повноцінний навчальний заклад з навчальними програмами. Я рада, що влада нашого міста та управління освіти зрозуміли цей новий підхід до роботи позашкілля.

Сьогодні дитина має стати повноцінним учасником навчального процесу, її треба вчити навчатися, вчити знаходити інформацію і користуватися нею. Дитині треба допомогти знайти себе, зрозуміти свої здібності і показати практичне застосування знань у житті. Я б хотіла, щоб у Борисполі з’явився художньо-естетичний клас. Зрозуміло, що в будь-якій одній школі не можна знайти дітей, щоб набрати його, тому це потрібно робити на міжшкільному рівні. Місто виграє, оскільки з’явиться потужний напрямок освіти на додачу до традиційної у Борисполі філології. А дитина збагатиться, тому що її освіта буде профорієнтованою і вона отримає відповідний диплом. Так можна виховувати юних хореографів чи, наприклад, художників-дизайнерів».

Народний хореографічний ансамбль «Радість»
Ансамбль створено у 1988 році. З перших років існування «Радість» веде активну концертну діяльність, є переможцем міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів. У 1996 році ансамблю присвоєно звання «Зразковий художній колектив», а в 2010 — «Народний художній колектив».
Колектив виступав у Югославії, Німеччині, Швеції, Данії, Болгарії, Великобританії, Італії, Туреччині, Греції, Чехії, Іспанії, Словаччині. Репертуар різноманітний — танці різних регіонів України, народів світу, дитячі хореографічні композиції та номери сучасної хореографії. У складі ансамблю близько двохсот вихованців від 5 до 20 років, є групи підготовчого, початкового, основного та вищого рівнів. Багато випускників обрали танець своєю професією.

Група Cherry-Berry(«Черрі-беррі»)
Естрадно-вокальна група у складі зразкового вокального колективу «Веселочка». Керівник гуртка розкриває маленькі таланти на «Малятку» і далі розвиває їх уже на «Cherry-Berry».

Студія академічного співу
Тепер у БДЮТ з’явився новий гурток, де дитина, маючи відповідні здібності, може оволодівати академічним вокалом.

Зразковий хореографічний ансамбль «Грація»
Приймають сюди дітей від 4 до 9 років, а займаються віком від 4 до 16 років у групах початкового, основного та вищого рівнів. Діти вивчають основи музичного руху, класичного танцю, народного та бального танців, вчаться самостійно використовувати запас танцювальних рухів в іграх, етюдах та вільних танцях. У репертуарі ансамблю народно-сценічні, бальні та естрадні танці.

Зразковий вокальний колектив «Веселочка»
Тут займаються діти від 5 до 17 років у групах початкового, основного та вищого рівнів. На основі цих різновікових груп створений хоровий колектив, в якому займаються близько 60 дітей. Окрема робота ведеться із солістами. У 2008 році ансамблю «Веселочка» було присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив». Приймаються діти з 5 років після попереднього прослуховування.


Зразкова студія образотворчо гомистецтва «Райдуга»
Діти навчаються працювати з різними матеріалами та в різних техніках: графіка (олівці, туш, точкова, академічна), живопис (пастель, гуаш, акварель, олійні та акрилові фарби). Також у студії діти знайомляться з флористикою, формотворенням (пластилін, керамопласт), фотографією (чорно-білою, кольоровою), вивчають основи дизайну та проектування.

Для роботи в гуртку потрібні спеціальні матеріали: папір, пензлики, фарби тощо.
Багато вихованців гуртка обрали художню діяльність майбутньою професією — художники і дизайнери, архітектори та інженери, модельєри та будівельники. Приймаються діти з 6 років.

Зразковий театр мод «Ладушки»
Гурток для майбутніх моделей. «Ладушки» бере свій початок з 1986 року, у 2010 театру мод було присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив». Гурток навчає хореографії, дефіле, проводить уроки акторської майстерності та мейк-апу.

«Волошкова хатинка»
На гуртку діти засобами декоративно-прикладного мистецтва виявляють у собі творчі здібності й розвивають інтереси, адже що може бути приємнішим за втілення своїх задумів. Діти працюють з природними матеріалами, розвивають уяву й креативне мислення, створюють обереги, ляльки-мотанки, прикраси, аплікації, картини з круп, подарунки-сувеніри.

Гурток народознавства «Криниця»
Діти знайомляться з традиціями, звичаями, творчістю, промислами, ремеслами, мораллю та етикою українського народу. Заняття також розвивають практичні навички роботи з різноманітними матеріалами та виявляють можливості дітей та їхні природні нахили до художньої творчості. Приймаються діти віком від 6 до 14 років.

Творча студія «Чабрець»
Принцип роботи гуртка — «немає необдарованих дітей». Він формує гармонійну особистість, допомагає розвивати творчі здібності, розширює світогляд, поглиблює інтереси та знання, пов’язані з діяльністю журналіста. А головне — діти соціалізуються, стають активними у житті.

Гурток має три рівні навчання для дітей від 6 до 17 років. Спочатку діти вчать ази акторської майстерності та розвивають дикторські навички. Результатом роботи першого рівня навчання є театр «Чабрець» з багатим репертуаром казок. Вихованці основного рівня опановують журналістику, вчаться писати, збирати інформацію. На вищому рівні дитина стає частиною колективу, багатого на ідеї та творчий потенціал, що працює як справжня редакції з розподілом обов’язків журналіста, ведучого, диктора, оператора.

Ляльковий театр
У програмі — постановка лялькових вистав, участь у конкурсах та фестивалях. Однією з важливих особливостей гуртка є розвиток почуття відповідальності за спільну роботу. Приймаються учні 7-10 класів.

«Фантазія»
Прикраси, скриньки, капелюшки, сувеніри ручної роботи — результат скрупульозної й наполегливої праці вихованців цього гуртка. Діти вчаться також вишивати нитками, стрічками та бісером, працювати в техніках витинання, ганутель, ниткового дизайну, карвінгу, модульного орігамі, квіллінгу. Приймаються діти з 5 років.

«Вишиванка»
Програма гуртка охоплює всі напрями вишивання стрічкою — техніки, шви, варіанти застосування. Діти набувають практичних навичок у виготовленні шаблонів, читанні схем, підборі типу та кольору ниток, бісеру, стрічок, тканин та інших матеріалів, виготовленні й оздобленні вишитих виробів. Приймаються діти від 10 до 14 років.

«Школа маленької леді»
Гурток, до якого приходять маленькими дівчатками, а виходять впевненими в собі красунями, які володіють мистецтвом дефіле, основами макіяжу, дизайну та стилістики. Дітей вчать створювати різноманітні речі своїми руками, слідкувати за модою та творити власний стиль. Робота сприяє концентрації уваги, розвиває конструктивне мислення, творчу уяву та художній смак. Для молодшого та середнього шкільного віку.

стоп-кадр
Будинок творчості:  художньо-естетичний напрямок

Фото Сергія Кручиніна

Біля центрального корпусу БДЮТ увагу привертає велопарковка у формі листочка. Такі креативні стоянки не завжди зручні, що не стримує польоту фантазії дизайнерів і часто слугує своєрідною сучасною скульптурою. Наталія Тименко розповіла історію її появи: «Колись прийшла мама з двома дітьми на «Малятко» і каже: «Хочемо у вас навчатися і хочемо щось корисне зробити. У мене чоловік зварювальник — чим можна допомогти?» А в нас на той час не було ніякої велостоянки, діти тягли велосипеди прямо у фойє. Через місяць цей чоловік зі своїми друзями привезли готову велопарковку і встановили її, поки я спустилася їм подякувати. Дуже приємно, що є такі люди».


Сергій КРУЧИНІН, фото з архіву БДЮТ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031