Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Медична рада Бориспільщини: досягнення та перспективи


Медична рада Бориспільщини: досягнення та перспективи

15 березня на базі Центральної районної лікарні відбулося засідання медичної ради «Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я Бориспільського району за 2017 рік та завдання на 2018 рік».

До обговорення нагальних проблем медичної галузі долучилися заступник голови Бориспільської районної державної адміністрації Сергій Білецький, депутати районної та міської рад, завідувачі стаціонарних відділень лікарні.

Учасники заходу відзначали, що, незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в Україні, районні заклади охорони здоров’я протягом 2017 року працювали стабільно, виконуючи всі покладені на них функції.
Доповідаючи під час засідання медичної ради, головний лікар Бориспільської центральної районної лікарні Олександр Щур поінформував присутніх, що в 2017 році з метою покращення надання медичних послуг за кошти районного бюджету в Бориспільську ЦРЛ було придбано медичне обладнання на загальну суму понад 16,5 млнгрн(див. таблицю).

Також лікарні було передано капітальних інвестицій з районного бюджету на загальну суму 4 млн 628 тис. грн. Зокрема, здійснено капітальний ремонт дитячого відділення Бориспільської ЦРЛ на суму 841 тис. 660 грн, капітальний ремонт приміщення Старівської СДЛ — 734 тис. 730 грн, капітальний ремонт мережі водо- та теплопостачання підвальних приміщень інфекційного відділення ЦРЛ — 247 073,41 грн.
За кошти районного бюджету було профінансовано багатопрофільну стаціонарну медичну допомогу населенню, загальна сума якої становила 2 млн 314 тис. грн.

Про взаємодію із органами виконавчої влади та місцевого самоврядування доповів головний лікар КМЗ БРР «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Денис Хурса. За його даними, в 2017 році центром первинної медико-санітарної допомоги було використано 31 млн 235 тис. 921,6 грн бюджетних коштів. Залучено 59 тис. 306 грн позабюджетних коштів.

Для забезпечення діяльності центру придбано:
— 11 автомобілів на суму 2 млн 145 тис. грн,
— холодильники — 12 348 грн,
— електрокардіограф — 26 163 грн,
— комп’ютерна техніка — 36 150 грн.
Важливим завданням у 2017 році, як наголошували доповідачі, було надання медичної допомоги демобілізованим військовослужбовцям — учасникам АТО. Разом з медичними фахівцями району було оглянуто 523 особи, з яких 25 поставлено на диспансерний облік у зв’язку з наявними захворюваннями. В амбулаторних умовах було проліковано 188 сіб, а 8 направлено на медико-соціальну експертну комісію для встановлення групи інвалідності. П’ятнадцять військовослужбовців, відповідно до потреби, були безкоштовно забезпечені лікарськими засобами на загальну суму 33 тис. 53 грн.

За результатами медичної ради прийнято рішення щодо основних завдань на 2018 рік. Це забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я щодо її удосконалення та реформування; ефективне використання наявних ресурсів галузі, в тому числі бюджетних коштів; широке залучення позабюджетних надходжень, спонсорської допомоги та інвесторів; виконання заходів, передбачених державними та регіональними медичними програмами тощо.

В пріоритеті — забезпечення нормального функціонування закладів охорони здоров’я, покращення матеріально-технічної бази, зміцнення кадрових ресурсів у лікарні та сільських амбулаторіях, зниження рівня загальної захворюваності та смертності населення, в першу чергу, від серцево-судинних та онкологічних захворювань, туберкульозу, травм та отруєнь.

На Бориспільщині розпочалася оздоровча кампанія для дітей пільгових категорій.
Служба у справах дітей та сім’ї Бориспільської районної державної адміністрації звертається до батьків/опікунів, які виховують дітей пільгової категорії (7—17 років), із проханням подавати заяви стосовно дітей, які потребують оздоровлення в 2018 році.

Безкоштовні та за часткову оплату путівки у дитячі оздоровчі табори передбачені для дітей соціально незахищених категорій, а саме: для дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування; дітей-інвалідів; дітей із багатодітних малозабезпечених сімей, які відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; дітей учасників АТО; дітей, один з батьків яких загинув у районах АТО; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; дітей з числа переселенців; талановитих та обдарованих дітей-переможців Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад.
Звертатись за адресою:
вул. Київський Шлях, 74, каб. №51.
Графік роботи:
Понеділок — четвер
8:00 — 17:00
п’ятниця 8:00 — 15:45
обідня перерва 12:00 — 12:45
Телефон для довідок:
(04595) 5-22-72

Більше інформації — на офіційному веб-порталі Бориспільської районної державної адміністрації за IP-адресою http://raybori.gov.ua.

Олександра ШОСТАК

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031