Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільська ЦРЛ: аборти без анестезії


Бориспільська ЦРЛ: аборти без анестезії

«Жінкам боляче!!!» — таким меседжем розпочинається пост у «Фейсбуці» завідуючого пологовим відділенням Бориспільської ЦРЛ Юрія Черних. І йдеться про те, що головний лікар Олександр Щур заборонив у гінекологічному відділенні проведення операцій під загальним наркозом, доки не буде відновлена система подачі кисню.

Аргументи автора інформації детально розписані на сторінці. Ще більше висвітлено в інтерв’ю «Громадському радіо». «Вісті» звернулися за коментарем до людини, яку звинувачують у проблемах, що виникли — головного лікаря ЦРЛ Олександра Щура.

— На сьогодні вже відновлено магістралі подачі кисню не тільки у гінекологічному відділенні, але і в кардіології, це коштувало 32 тис. грн. Залишилося встановити перехідники для системи подачі кисню. Це специфічний вид робіт. Їх може виконувати тільки організація, яка має сертифікат про право на роботу з киснем, ліцензію і дозвіл, — розповідає «Вістям» співрозмовник. — Можна було б поставити в операційній кисневий балон. Але я не хочу мати в Бориспільській ЦРЛ Луганську лікарню, у якій у 2010 році вибухом такого балону рознесло півприміщення.
Щодо знеболення, я заборонив застосування загальної анестезії, а не проведення гінекологічних операцій із знеболенням наркотичними засобами. Лікарня має ліцензію на наркотичні засоби, у наявності є всі необхідні препарати.

Впровадження загальної анестезії — це крок уперед. Раніше жінки не знали, що аборти, вишкрібання та інші гінекологічні втручання можна робити під загальною анестезією. Система подачі кисню у гінекологію під час одного із попередніх ремонтів була пошкоджена, а відновлювати її не бачили потреби. Сьогодні застосування загальної анестезії стане можливим ще й тому, що районом виділені кошти на медикаменти, адже це дороге задоволення. Але доки не буде повністю відновлено систему стаціонарної подачі кисню, ніяких балонів, ніяких кранів, які можна купити на базарі, ніхто встановлювати не буде.

Ремонт у пологовому відділенні (за попередніми розрахунками) може розпочатися уже у вересні.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Вікторія 13 квітня 2018 16:09
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Такий заголовок написали... Це стосується не тільки абортів, а дуже багатьох процедур... А тепер противники абортів будуть плескати в долоні та радіти, що жінкам буде боляче, але ж це не тільки аборти... Хто вам в руки перо давав?... Чи ви на стороні щура?
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031