Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Бориспільській ЦРЛ презентували новий УЗД-апарат та оновлене відділення фізіотерапії


У Бориспільській ЦРЛ презентували новий УЗД-апарат та оновлене відділення фізіотерапії

Новий УЗД апарат, який з’явився у пологовому відділенні Бориспільської ЦРЛ, дає змогу побачити не тільки обличчя, тендітні пальчики, а й перевірити серце, судини та мозок ще ненародженої дитини.

«В Україні таких апаратів добре якщо з десяток буде. Окрім того, у нас є спеціальний датчик, з допомогою якого тепер маємо змогу робити УЗД серця діткам до 10 років. Це апарат для глибоких досліджень, як маленький томограф», – каже завідувач пологового відділення Юрій Черних.

А ще обладнання дає змогу робити 3D знімки, бачити зображення у кольорі, а ще чути звук.
У Бориспільській ЦРЛ презентували новий УЗД-апарат та оновлене відділення фізіотерапії

«Візуалізація просто шикарна. Працювати з таким обладнанням – мрія будь-якого лікаря-УЗД», – вважає лікар-ординатор пологового відділення, лікар-УЗД Ярослав Димбіцький.

Коштує новий УЗД-апарат – 2 млн грн, а спеціальний датчик для УЗД серця – 200 тис. грн. Проте це не єдиний подарунок, який отримала Бориспільська ЦРЛ до Дня медика. Уже за тиждень-другий бориспільців прийматиме повністю оновлене відділення фізіотерапії. Замість залізяк із дротами, скріпленими клейкою стрічкою, – сучасне обладнання, нові кушетки і тумбочки.
У Бориспільській ЦРЛ презентували новий УЗД-апарат та оновлене відділення фізіотерапії

У відділенні нічого не оновлювали понад 12 років, а тепер наголошують, що не поступаються навіть «Феофанії».

«Усе це обладнання закуплено на системі «Прозоро», загальна вартість – 3,2 млн грн. Залишились ще й зекономлені кошти, за які плануємо придбати для відділення спеціальну лампу», – підкреслив головний лікар Бориспільської ЦРЛ Олександр Щур.

Керівники району – голова районної держадміністрації Олександр Туренко та голова районної ради Владислав Байчас – запевняють, що на цьому оновлення ЦРЛ не припиниться.

«Ми оголосили у районі цей рік – роком медицини. Наступного тижня плануємо потужну презентацію модернізованої операційної, і це ще не все. Планів багато. Сподіваюсь, що наші зусилля допоможуть поліпшити умови роботи лікарів та якість медичних послуг населенню Бориспільщини», – наголосив Олександр Туренко.

Тоня ТУМАНОВА
Джерело

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031