Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Голова Бориспільської РДА провів штабні тренування Бориспільського району в разі надзвичайної ситуації


Голова Бориспільської РДА провів штабні тренування Бориспільського району в разі надзвичайної ситуації

У середу, 25 квітня, голова Бориспільської районної державної адміністрації Олександр Туренко провів штабні тренування з органами управління та силами цивільного захисту Бориспільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області.

До заходів долучилися перший заступник голови районної державної адміністрації Руслан Садовський, структурні підрозділи РДА, керівний склад органів управління та сил цивільного захисту, керівництво Бориспільського РВ ГУ ДСНС України у Київській області, 23-ДПРЧ м. Бориспіль, представники спеціалізованих служб цивільного захисту.

Під час тренувань були визначені першочергові дії органів управління та сил цивільного захисту Бориспільської районної ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ в разі надзвичайної ситуації. Насамперед йшлося про порядок та методи оповіщення населення, поширення інформації та забезпечення безпеки громадян.

Голова адміністрації акцентував увагу на взаємодії з головами сільських рад та обов’язковій координації злагоджених дій з усіма територіальними органами влади та комунальними службами. За словами очільника, якщо в процесі район втрачає зв’язок з однією із ланок цивільного захисту населення або отримує відмову реагувати на надзвичайну ситуацію (стихійне лихо, аварію, порушення громадського порядку тощо) за будь-яких причин, орган державної влади приймає рішення щодо оперативної заміни.

З доповідями по реагуванню на надзвичайну ситуацію виступили заступник начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Київській області Юрій Пацюк, начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА Наталія Паніна, начальник управління капітального будівництва та архітектури Ярослав Янович, головний лікар Бориспільської ЦРЛ Олександр Щур, начальник Бориспільського РП ПАТ «Київобленерго» Микола Борзяк, керівництво районного споживчого товариства, автоперевізники.

В рамках тренувань відбулося оперативне засідання комісії з питань ТЕБ та НС та заслухані доповіді керівників служб ЦЗ і підприємств про готовність сил та засобів до ліквідації наслідків стихійного лиха. За результатами засідання розроблено план комплексних заходів щодо захисту населення і територій від НС, забезпечення стабільного функціонування господарських об’єктів та мінімізації можливих наслідків.

В разі надзвичайної ситуації Бориспільська РДА та Бориспільський РВ ГУ ДСНС організовують цілодобове чергування керівного складу. Формуються та приводяться у готовність оперативні групи. Активізують роботу суб’єкти моніторингу, спостереження, лабораторного контролю та прогнозування надзвичайних ситуацій.

Наприклад, при отриманні інформації про надзвичайну ситуацію, пов’язану з аварією рухомого складу залізничного транспорту, направляються 23-ДПРЧ м. Бориспіль, 45-ДПРП с. Проліски, МПО с. В. Олександрівка, МПО с. Щасливе, МПО с. Гора, екстрена медична допомога медицина та катастроф, Бориспільський ВП ГУ НП, ГУ патрульної поліції в м. Борисполі, Бориспільський РП ПАТ Київобленегро, пожежний поїзд та аварійна бригада ст. Дарниця Регіональної філії Південно – Західної залізниці ПАТ «Укрзалізниця». Проводяться роботи з ліквідації надзвичайної ситуації.

Головна мета проведення штабних тренувань в Бориспільському районі – вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі керівного складу органів управління та сил цивільного захисту, поглиблення теоретичних знань під час умовного проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також оцінка здатності до дій з ліквідації надзвичайної ситуації природного та техногенного характеру.

Бориспільська РДА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031