Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Атракціони без декомунізації: чи безпечні атракціони у Бориспільському міському парку


Атракціони без декомунізації: чи безпечні атракціони у  Бориспільському міському парку

Вісті» дізнавались про безпечність атракціонів у Бориспільському міському парку.

Парковий комплекс атракціонів майже 10 років працює із дозволу виконкому Бориспільської міської ради. Земля, яку він займає, — власність міста. Столичного підприємця, який організував парк розваг, його підлеглі кажуть, ніколи не бачили у парку. Кілька атракціонів бізнесмен орендує у міської ради.
Атракціони без декомунізації: чи безпечні атракціони у  Бориспільському міському парку

Враження. Місцевий скромний парк атракціонів — спадок радянського періоду. Наприклад, карусель «Дзвіночок» 1987 року випуску, колесу «Сонечко» — теж понад 30 років. Вони побиті часом, під час руху риплять, видно іржу, подекуди фарба злущилася. Ці атракціони підприємець орендує у міської ради. Адміністратор Юлія Харіоновська заспокоює, що усі технічні запчастини на древніх атракціонах замінено на нові сучасного зразка. «Ретельно слідкуємо за механізмами, перевіряємо їхню надійність та безпечність. Перед початком сезону проходимо перевірку контролюючої незалежної фірми із Києва», — пояснює жінка і запевняє, що атракціони застраховані. Страховка розповсюджується на атракціон, а не на дитину у випадку травмування, відповідальність за безпеку малечі на каруселі несуть батьки. «Наша відповідальність розповсюджується на безпечну роботу атракціонів», — пояснюють співробітники парку.

Микола Корнійчук, перший заступник міського голови, підтверджує, що атракціони у задовільному стані, постійно перевіряються на безпечність та відповідають усім вимогам.
Атракціони без декомунізації: чи безпечні атракціони у  Бориспільському міському парку

Але загальна атмосфера у парку розваг складає враження завуальованої старовини. Які терміни експлуатації паркових механізмів, який графік перевірок та висновки — цього дізнатися не вдалося. Як і того, коли і з чиєї ініціативи старі атракціони мають замінити на нові. Чи нинішні вічні?

Репертуар. Викликає критику музичне оформлення парку атракціонів. По-перше, підбір дорослих пісень, часто російськомовних. По-друге, надмірна гучність музики.

Адміністратор Юлія пояснює, що людям уже не подобалися пісні російською, тому вмикають радіоприймач на хвилю Хіт-FM, де більше українського репертуару. Щодо гучності, то пообіцяла приглушати звук. Однак обіцянки так і не дотрималися, рівень шуму із гучномовців у парку атракціонів важко витримати навіть дорослим.

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031