Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільщина у єдиній диспетчерській екстреної меддопомоги


Бориспільщина у єдиній диспетчерській екстреної меддопомоги

Від 7 червня починає роботу єдина диспетчерська служба екстреної медичної допомоги в Київській області. Бориспільська філія вже приєднана.

Диспетчерська за номером 103 до цього дня працювала за старою схемою територіальності — у межах Бориспільщини. Відповідно до програми розвитку медицини, тепер збір та обробка усіх викликів стають централізованими для Київської області на базі єдиної диспетчерської, що розташована в м. Біла Церква.
Приєднання планувалося на 1 серпня, але цей етап реформування випередив графіки.

«Побоювань щодо цього не має бути, адже нова централізована диспетчерська працюватиме не гірше за колишню стару. Наші бригади завжди на зв’язку. Кожна з них має робочий мобільний телефон та планшет для прийому викликів, які стали задіяними під час приєднання до єдиної диспетчерської служби», — пояснив «Вістям» Олександр Резембовський, головний лікар філії «Бориспільської станції екстреної медичної допомоги».
Бориспільщина у єдиній диспетчерській екстреної меддопомоги

Відтепер і виїзд бригади екстреної допомоги відбуватиметься лише за конкретних випадків.
Слід знати. До категорії екстрених належать звернення стосовно пацієнта, який перебуває у невідкладному стані, що супроводжується втратою свідомості, судомами, раптовим розладом дихання, раптовим болем у ділянці серця, блювотою кров’ю, гострим болем у черевній порожнині, зовнішньою кровотечею, ознаками гострих інфекційних захворювань, гострими психічними розладами, що загрожують життю і здоров’ю пацієнта та/або інших осіб. А також у стані, зумовленому усіма видами травм (поранення, переломи, вивихи, опіки, важкі забої, травми голови), ураженням електричним струмом, блискавкою, тепловими ударами, переохолодженням, асфіксією всіх видів (утоплення, потрапляння сторонніх предметів у дихальні шляхи), ушкодженнями різної етіології під час надзвичайних ситуацій (дорожньо-транспортні пригоди, аварії на виробництві, стихійні лиха тощо), отруєннями, укусами тварин, змій, павуків та комах тощо, порушенням нормального перебігу вагітності (передчасні пологи, кровотеча тощо).

До категорії екстрених належать також звернення медпрацівників щодо транспортування пацієнтів, які перебувають у стані, що потребує обов’язкового медичного супроводження та термінової госпіталізації до стаціонарних закладів охорони здоров’я.

Нагадаємо. Нормативи прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події за зверненнями, що належать до категорії екстрених, по місту — 10 хв., у населених пунктах поза межами міста — 20 хв. з моменту надходження звернення до диспетчера оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Тетяна Ходченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031