Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сесійна хроніка: спочатку галас, робота потім


Сесійна хроніка: спочатку галас, робота потім

45 сесія Бориспільської міської ради 4 вересня проходила під головуванням секретаря Ярослава Годунка. Засідання розпочиналося у режимі «вільного мікрофону». Початок роботи затягнувся і виникали сумніви, чи вдасться розглянути усі питання. Таки вдалося.

«Наїзди» через переїзд
На запит депутата Олега Вереса на початку засідання перший заступник міського голови Микола Корнійчук прокоментував запитання про ремонт переїзду в районі «35 км» на. вул. Київський Шлях. Він нагадав, що торік на замовлення Управління капітального будівництва Бориспільської міської ради було виготовлено проект на реконструкцію переїзду і оголошений тендер, який не відбувся. Коли Бориспіль отримав можливість співпраці з «Укрзалізницею», місту вдалося домовитися щодо ремонту переїзду. «Укрзалізниця» порекомендувала підприємство, яке спеціалізується на таких роботах, відкоригували проект і виконує роботи ТОВ «Глар».
Паралельно виготовлявся проект на реконструкцію вулиці Київський Шлях на відрізку від вул. Глібова до пішохідного переходу через вул. Броварську — асфальтування шести смуг; щодо проекту оголошено тендер. За словами доповідача, договір із підприємством, яке виконує роботи на переїзді, укладено на суму 1 млн 420 тис. грн, заплачено 30% авансу.

Депутати зупинили тиск на Корнійчука з боку Годунка, наголосивши, що сесія — не місце для розбірок, а Микола Корнійчук запропонував зацікавленим зібратися, вивчити документацію, а тоді виносити вердикти.
Чому зараз роботи на переїзді не ведуться, Микола Корнійчук з’ясовуватиме у керівництва «Укрзалізниці».

Проблеми реальні чи вигадані?
Обурення викликав виступ активіста Володимира Розумовського, який у Борисполі з 2014 року, і відтоді критикує владу, викривляючи факти. Із трибуни він знову звинувачував місто. Емоційно виступ сприйняв депутат Валерій Мартишко. Причина незадоволення пана Розумовського читалася у підтексті: нібито Бориспіль не прийняв у дарунок саджанці на суму 1 млн грн. Де факти, і чому активіст не хоче зробити такий подарунок нині, він не уточнював.
Голова регламентної комісії Ігор Левітас пообіцяв, що проблему «вільного мікрофону» депутати візьмуть на контроль.

Перерва для додаткових питань
Як не борються окремі депутати, особливо Олег Верес, щоб не виносити питань з голосу, та поки марно. Цього разу, щоб проаналізувати усі додаткові питання, головуючий оголосив півгодинну перерву.
Одне із додаткових питань — «Про звернення до голови Київської обласної державної адміністрації Горгана О.Л. щодо передачі управлінню освіти і науки Бориспільської міської ради земельної ділянки, необхідної для обслуговування дитячого оздоровчого табору відпочинку «Факел».
Відомо, що з 2004 року міське управління освіти є власником табору відпочинку «Факел», який у селі Кийлів, Бориспільського району і розташований на ділянці площею 15,893 га, яку рішенням Головурівської сільради передано у постійне користування ДП «Бориспільське лісове господарство». Міська влада звертається до Олександра Горгана з проханням ініціювати прийняття Кабміном відповідного акту щодо передачі земельної ділянки, необхідної для обслуговування «Факелу». Проблемі скоро 15 років. Бориспіль хоче вирішити питання відпочинку дітей.

Кензов співатиме за ділянку
Серед співаків, які братимуть участь у концерті до Дня Борисполя, є прізвище Олега Кензова. Виявляється, оплатою за виступ екс-учасника телешоу буде виділення йому земельної ділянки на околиці міста. Питання про це виносилося на сесію. Депутати підтримали його зі скрипом, із третьої спроби.

Бюджет не ділили, а перерозподіляли
На жаль, додаткових надходжень до бюджету міста у цьому році дуже мало. Тому у питанні внесення змін до бюджету на цій сесії, переважно, йшлося не про виділення, а про перерозподіл коштів. Зокрема, за рахунок зменшення сум на проектування та будівництво Летської Божниці, на дитсадок на Момота, де навіть аванс ще не відпрацювали, та за рахунок резервного фонду збільшуються видатки на будівництво школи на вул. Робітнича — Банкова на майже 9 млн. 800 тис. грн.
Також за рахунок зарезервованих коштів виділено 4 млн. 100 тис. грн. для будівництва мереж електропостачання нової школи та 1 125 300 грн. на утеплення ліцею «Дизайн-освіта».
Також за рахунок перерозподілу передбачено додаткові кошти для поїздок в зону АТО, для матеріальної допомоги, на пільговий та безоплатний відпуск ліків.
У межах екологічних коштів виділяється фінансування приєднання до електричних мереж притулку для тварин (1 млн. 100 тис. грн.) і вирішено питання фінансування додаткових робіт по притулку (3 млн. 449 тис. грн.). Зокрема, замість покриття ґрунту у вольєрах щебенем, яке чомусь передбачив проектант, а буде бетонування. І вольєри матимуть накриття, а не лише запроектовану огорожу. Саме необхідність профінансувати виправлення цих недоліків проектування гальмувала оперативне завершення будівельних робіт по притулку.
Також виділено 6 млн. 378 тис. грн. на гілку водопониження від вул. Момота до Соцмістечка та 1 млн. 200 тис. грн. на захист від підтоплення території школи №5.


Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031