Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Борисполі вето мера не подолали


У Борисполі вето мера не подолали

Розпорядженням Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука 29 жовтня було скликано 47 позачергову се-сію міської ради, щоб депутати могли подолати вето, накладене мером на низку питань. Але кворуму не було і сесія не розпочинала роботу.

За результатами роботи 46 сесії Бориспільської міської ради, яка відбулася 18 жовтня, Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук наклав вето майже на три десятки питань, підтриманих депутатами. Відповідно до закону, щоб депутати мали змогу подолати вето, була скликана позачергова сесія. Але кількості депутатів, які зібралися, не вистачало навіть для більшості — у 18 голосів. Засідання не відбулося.

Більшість заветованих питань були винесені з голосу і стосуються виділення землі та затвердження проектів землеустрою.
У Борисполі вето мера не подолали

Під вето потрапило питання про підписання договору оренди із новим власником приміщення «Фабрики»МОНО» на вул. Європейська, 11.

Одне із питань Анатолій Федорчук намагався зняти із розгляду. Він повідомив, що видано нове розпорядження, яке вилучає із переліку питань пункт 27: «Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Бориспільської міської ради». Мер зазначив, що питання потрапило до переліку заветованих помилково. Але депутати, з подачі Олега Вереса, наполягали, що зняти питання з розгляду на цій стадії — порушення процедури. Тож на наступній сесії буде голосування за зміни у складі виконавчого комітету.

Під вето потрапило рішення про відкликання голови постійної комісії міської ради з питань регламенту та депутатської етики, контролю за виконанням рішень ради, законності, правопорядку, взаємодії із ЗМІ Ігоря Левітаса. А якщо із цього питання вето лишається неподоланим, то автоматично рішення про обрання іншого голови є нікчемним.
Анатолій Федорчук зазначив, що питання нової кандидатури на посаду голови регламентної комісії було внесене до порядку денного наприкінці сесії, тоді як по-рядок денний затверджений на початку сесії. Тобто, процедура була порушена.

Про газ і тепло
Єдиним новим питанням у порядку денному було звернення до Президента України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення. Його озвучив депутат Володимир Нагорний і попросив колег підписати документ. Заперечень не прозвучало.

Ірина Костенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031