Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспіль: виникла загальноосвітня проблема через ліцей


Бориспіль: виникла загальноосвітня проблема через ліцей

Станом на 5 грудня є майже 500 заяв від бажаючих навчатися у новому закладі. Проект ліцею розрахований на 800 школярів. Заяви прийматимуть до 14 грудня.

«Цього навчального року випускники НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» можуть не отримати атестатів» — із такою гучною заявою звернулася до міської влади директор закладу на апаратній нараді у Бориспільського міського голови 3 грудня.

Голосні заяви на нараді. «Вчителі йдуть працювати до нового закладу, лишаючи дітей в нашому ліцеї та школах дотичних до нього територій без знань!» — обурювалась Лариса Ананіївна.
За її словами, посеред навчального року директори ліцею, шкіл № 6 та № 1 не мають змоги швидко знайти заміну тим кадрам, які вирішили перейти працювати до Академічного лі-цею й не мають законного права їх утримати. «Думаю, управління освіти разом із заступником міського голови Людмилою Пасенко, директором Академічного ліцею зривають навчальний процес навмисне, щоб зруйнувати «Ліцей «Дизайн-освіту», — стверджувала Власенко.
Начальник управління освіти та науки Тетяна Павленко відхилила усі звинувачення. Микола Корнійчук, перший заступник міського голови, дав доручення директорам шкіл та керівництву управління зібратися впродовж тижня та розставити усі крапки на «і», щоб уникнути протиріч і зняти напругу із браком кадрів та зарахуванням учнів до нової школи, які не входять до її територіального округу. Результати зустрічі наразі невідомі.

Батьки, діти яких навчаються у "Ліцеї "Дизайн-Освіта" б'ють на сполох: хто навчатиме їхніх дітей після нового року.

Усе під контролем. Чи насправді проти НВК є освітянський саботаж, скільки вчителів перейшло працювати до нового закладу, чому дітей набирають не за територією обслуговування ліцею та з яких резервів Академічний ліцей братиме підручники для учнів закладу? На ці питання «Вістям» відповіла директор Академічного ліцею Оксана Пономарьова.
Бориспіль: виникла загальноосвітня проблема через ліцей


Оксана Миколаївна засмучена ситуацією, яка склалася, й готова до вирішення усіх спірних питань. «Я не очікувала, що буде така велика кількість бажаючих навчатися у новій школі із НВК «Ліцей Дизайн-освіта» та й з інших закладів також. Батьки багатьох учнів вважають, що коли при відкритті закладу їхні діти не потраплять сюди на навчання, то далі дорога буде зачинена. Станом на 5 грудня є майже 500 заяв від бажаючих, відмовити нікому не маю права. У перший день прийому було 300 заяв від бажаючих. Проект ліцею передбачає розміщення 800 школярів», — коментує директор.

Щодо чуток про вчителів, які перейшли працювати зі старого ліцею до нового, то Пономарьова стверджує, що немає жодної такої заяви. «Дійсно, спеціалісти цікавляться, але остаточного рішення ще ніхто не прийняв, — говорить Оксана Миколаївна та додає, що дітей набирає не із закріпленої за закладом території, хоча першочергове право на навчання мають вони. — «Новий ліцей будувався, аби розвантажити школи №1 та №6, учні з інших закладів можуть переходити до нас, якщо є вільні місця», — коментує Пономарьова.
Бориспіль: виникла загальноосвітня проблема через ліцей

Оксана Пономарьова, директор Академічного ліцею.

Щодо підручників для навчального процесу, директор роз’яснила, що наразі заклад налагоджує роботу зі шкільними бібліотеками міста задля передачі зайвих підручників. «Це колосальна робота управління освіти та усіх навчальних закладів Борисполя. Ми подаємо інформацію про кількість підручників, у відповідь — із бібліотек отримуємо книжки із залишку. Думаю, за потреби для купівлі підручників будуть виділятися необхідні кошти. Окрім того, учні можуть працювати з електронними підручниками, для цього усі класи закладу оснащено інтерактивним обладнанням», — підсумувала Оксана Пономарьова.

Тетяна Ходченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031