Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Електропостачання Бориспільщини: перші кроки до стабільності


Електропостачання Бориспільщини:  перші кроки до стабільності

Новому керівнику Бориспільського РП «Київобленерго» Миколі Борзяку, який очолив підприємство наприкінці січня 2017 року, довелося приймати справи не у робочому кабінеті, а на зустрічах зі споживачами, депутатами Бориспільської міської ради та керівництвом Борисполя і Бориспільського району, ще й під прицілом теле- та фотокамер.

Уявити масштаб проблем із електропостачанням, які на Бориспільщині накопичувалися роками, після таких зустрічей було вже нескладно. Та наскільки реально найближчим часом хоч трохи змінити ситуацію на краще? Це та інші наболілі питання і стали темою розмови кореспондента «Вістей» з Миколою Івановичем Борзяком.

— Ви очолюєте Бориспільське РП «Київобленерго» лише кілька тижнів. Яким побачили підприємство, які найближчі кроки намітили?

— Насамперед, ми проводимо ревізію наших мереж. Аналізуємо скарги, визначаємо слабкі місця. Паралельно доводиться вирішувати дуже багато авральних питань, у тому числі ліквідовувати аварійні ситуації.
Планові ремонти довелося тимчасово відкласти, бо було виявлено багато більш нагальних проблем.
Сьогодні ми витягуємо із «дальніх шухляд» скарги ще 2015 року. Адже, зазвичай, споживачі скаржаться у період, коли свята і коли холодно та виникають додаткові навантаження, наприклад, у період Новорічних свят. От і маємо пікову кількість аварійних ситуацій, усіх залучають до ліквідації наслідків. Але пік минає, напругу стабілізували, і все затихає до нового піку навантажень.

Щоб налагодити роботу, стабілізувати ситуацію, ми зараз, доки ще не зменшилися зимові навантаження, робимо заміри повністю по всіх мережах, аналізуємо показники, визначаємо, що можна зробити із кожною конкретною мережею для того, щоб забезпечити кожну точку — і найближчу, і найвіддаленішу — якісним енергопостачанням. Бо іноді, щоб збільшити напругу на крайній точці лінії електропередач, доводиться збільшувати її на трансформаторі. У результаті, на точках, ближніх до трансформатора, напруга перевищує норму.

— Коли споживачі зможуть відчути перші результати вашої роботи?

— По деяких скаргах проблеми уже вдалося вирішити. Після проведених замірів були виконані певні роботи. І напруга дійсно стабілізувалася — за рахунок невеликих ремонтів та реконструкцій, заміни проводів. Тож дехто із заявників уже підтвердив підписами, що претензій не має.

Цікаво, що є проблемні місця, де напруга стабілізувалася і без нашого втручання. Можливо, спрацював ще й моральний фактор. Я зазначав на сесії, що споживачі також повинні звертати увагу на виконання своїх обов’язків. Повинні чітко контролювати потужність, яку використовують. Не повинні вставляти в розетку все підряд, не знімати пломби, не міняти автомати…

Хочете збільшити потужність — звертайтеся із заявою, буде проведено реконструкцію мереж. Звичайно, частково її доведеться оплатити. Але це дасть можливість збільшити пропускну здатність мереж.
Порушники псують життя не лише електропостачальникам, а, насамперед, собі і своїм сусідам. Звичайно, ми перевірятимемо відповідність автоматів номіналу, визначеному договірними зобов’язаннями, і порушники відповідатимуть. У тому числі, їм буде соромно і перед сусідами, бо ми повідомимо всіх, хто страждав через порушників, хто був винуватцем проблеми. Прізвища громадян, у яких будуть виявлені пристрої, що заважають безперебійній роботі електромереж, стануть широко відомими у Борисполі. У цьому нам допоможуть і військові, які повернулися із зони бойових дій. Маємо з ними таку домовленість.

— Чи бачите Ви можливість вирішити проблему нереальних сум у квитанціях, які нараховуються за нереальними показниками?

— Програма формування платіжок є обласною. Усі дані надходять у область, а програма рахує автоматично. І коли показники надходять хаотично, програма не бачить алгоритму розрахунків. Показники обов’язково потрібно здавати в один і той же день. Якщо значна частина споживачів почне передавати показники лічильника день у день, простіше буде простежити за роботою програми, виявити недоліки і відкоригувати її.
Тоді надходитимуть реальні квитанції. При нинішньому хаосі у передачі показників відкоригувати програму неможливо.

Показники лічильників дуже зручно передавати за допомогою СМС-повідомлень. «Київобленерго» розробило схему, за якою вже можна передавати показники не лише однозонного, але і багатозонних лічильників. Хоча можна їх повідомити і телефоном, і Інтернетом, через особистий кабінет споживача (усю цю інформацію ви знайдете у квитанції). Обирайте спосіб, найзручніший для вас.

Сьогодні у нас не вистачає людей, щоб кожного місяця знімати всі показники. Ми плануємо організовувати рейди по звірці лічильників. Але спочатку потрібно навести лад у господарстві. Доки у людей немає якісної електроенергії, технічні служби повинні займатися налагодженням роботи енергосистем.

— Що таке ліміти на споживання електроенергії, чому вони є такою проблемою для підприємців та підприємств?
— Згідно з правилами користування електричною енергією, існують лімітування, залежно від того, яку потужність замовило собі підприємство. На підставі цієї потужності розраховують споживання електроенергії. Його відповідним чином планують на рік. «Київобленерго», зокрема, збирає усі заявки від усіх споживачів, додає потреби населення і формує свою заявку, яку здає у енергоринок. Згідно з умовами роботи в енергоринку, обленерго платить штраф як за перевищення ліміту споживання електричної енергії, так і за те, що електроенергії було використано на 5% менше, ніж замовлено. Споживачів же штрафують лише за перевищення лімітів. Звичайно, підприємства можуть собі замовити із запасом. Але тоді страждатимуть обленерго і менше коштів зможуть використовувати на розвиток і модернізацію мереж. Важливо, щоб підприємства прораховували наперед свої реальні потреби. Це не вигадка «Київобленерго», такі умови роботи на енергоринку.
— А якщо виникає потреба у більшій кількості електроенергії, ніж замовлено?

— Ліміти замовляються у грудні, напередодні нового року, замовляються вони помісячно на цілий рік. Але їх можна коригувати. Згідно з правилами користування електричною енергією, будь-яке підприємство, якщо воно бачить, що ліміти у поточному чи наступному місяці будуть перевищені, має право подати заявку щодо їх коригування. Та подавати таку заявку слід не пізніше, ніж за 5 днів до дня розрахунку за електроенергію, зазначеного у договорі (хоча краще день-два додати запасу, щоб за 5 днів заявку уже гарантовано розглянули).
— Для чого необхідні ліміти?

— У нас єдина енергосистема. Електроенергія — це не вода і не газ, які можна закачати в резервуари. Немає технологій, щоб запасати її у великих кількостях. Електроенергії потрібно виробляти стільки, скільки її використовують. Для того, щоб зберігати баланс у енергосистемі, і передбачено ліміти — попередні замовлення.
— З чим пов’язані авансові платежі?

— На сьогодні така вимога існує в правилах користування електричною енергією. Така ж вимога стоїть не лише перед підприємствами-споживачами, але і перед самими обленерго. Обленерго зобов’язані своєчасно сплачувати енергоринку, а енергоринок має своєчасно сплачувати виробникам електроенергії. Для цього потрібні кошти. «Київобленерго» так само робить попередню оплату. Перераховує кошти подекадно. І якщо не заплачено наперед, значить не замовлено електроенергію.

Тож якщо в договорі передбачено авансовий платіж, при відсутності оплати абонента мають право відключити. Але обов’язково необхідно попередити про відключення: юридичних осіб — за три доби, а фізичних осіб — за 30 діб.

— Під час доповіді на сесії Ви називали проблемні точки, які планували пропонувати для внесення до інвестиційної програми. Яка перспектива цих пропозицій?

— Більш детальне вивчення показало, що частину проблем можна вирішити власними силами. А от 6 трансформаторних підстанцій потребують серйозного ремонту та реконструкції. Щодо цих 6 ТП я надав пропозиції голові правління «Київобленерго» і отримав добро. Зараз підприємство готує внесення змін до інвестиційної програми, і ці питання увійдуть до переліку тих змін. Але розглядатиме запропоновані зміни НКРЕ КП, і вже вона вирішуватиме, чи всі їх затвердять.

Якщо комісія схвалить усі об’єкти, поліпшення електропостачання можна очікувати у районі вулиць Глибоцька та Олексія Потапенка; Глибоцька та Шолом-Алейхема; Польова, Пречистенська та Степана Криворученка; Яновського, Либідська та Лісова; Сергія Камінського, Миру, Полтавська та Байди-Вишневецького; Бежівка, Віри Онацької та Івана Черпака.

— Наскільки мені відомо, є позитивні зміни у питанні інформування населення про проблеми із енергопостачанням.

— «Київобленерго» прийняло на роботу у Бориспільський РП диспетчера, який відповідатиме на телефонні дзвінки та надаватиме споживачам усю необхідну інформацію. Це Леонід Іванович Боровик. За два роки до цього він працював на цьому підприємстві старшим майстром розподільчих мереж. У енергетиці — усе життя. Має вищу електротехнічну освіту, тож завжди зуміє пояснити суть проблеми. Сам він родом із Борисполя. Знає мережі по місту і по Бориспільському району.

Він приймає дзвінки за телефоном (4595) 6-13-12 у робочий час — з 8.00 до 17.00 (у неробочий період за цим телефоном відповідатимуть із контактного центру). Також можна звертатися за мобільним телефоном: (067) 217-89-85. Маю надію, що з часом диспетчер матиме телефонні номери й інших мобільних операторів.

Усі питання відключень, підключень, скарги, випадки непорозуміння між РП і споживачем, інші проблемні питання можна повідомити за цими номерами. Також через цього диспетчера можна передати показники лічильника. Коли проблема потребує втручання директора, також можна зателефонувати диспетчеру Леоніду Боровику, залишити контактний телефон. Щоб людина не бігала, не шукала керівника, не витрачала час на очікування у приймальні. Це ті проблеми, які на сьогодні потребують вирішення. Але вже найближчим часом механізм буде відпрацьовано.
Хочу наголосити, що це тільки перші кроки, які ми робимо у міру своїх технічних можливостей. Поки що так вийшло, що більше уваги зосереджено на місті Борисполі. Але на мережах Бориспільщини не менше проблем, і над ними ми також працюємо. Робимо і будемо робити все можливе, щоб забезпечити нашим споживачам якісне електропостачання.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031