Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Борисполі біля озера Гульківка хочуть звести багатоповерхівку і, заразом, прихопити шмат зеленої зони


Про наміри звести багатоповерхову забудову біля озера Гульківка стало відомо влітку.

В Борисполі біля озера Гульківка хочуть звести багатоповерхівку і, заразом, прихопити шмат зеленої зони

Тоді, за подачею депутата Петра Жувака, на розгляд сесії міської ради було винесено питання про надання управлінню містобудування та архітектури дозволу на розробку містобудівної документації – детального плану території, обмеженої вулицями Польова, Глибоцька, Солов’їна у місті Борисполі. Депутат Юрій Локайчук попросив відправити питання на доопрацювання, з метою проведення громадських слухань із мешканцями цього мікрорайону.

Слухання відбулися 9 липня. Мешканці згуртувалися і прийшли, аби висловити свої думки та обговорити наміри забудовника. Головувала на зборах депутат міської ради Ірина Панкявічене, її заступниками виступили депутати Валерій Мартишко та Юрій Локайчук.

В ході обговорення виявилося, що власник (орендар) ділянки неодноразово змінював свої наміри щодо забудови, спочатку говорили про садочок з фонтаном, потім дійшли до багатоповерхового будинку, і з кожним разом кількість запланованих поверхів збільшується. І це на ділянці, цільове призначення якої – для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту.

Мешканці цього мікрорайону одноголосно виступили проти будівництва багатоповерхівки, вони вважають – це призведе до екологічної катастрофи не лише їхнього мікрорайону, а й всього міста. Від перенавантаження просто вибухнуть міські мережі електропостачання, постраждає каналізація, система водовідведення. Виникне транспортний колапс – в рази зросте навантаження на вулицю Польова, яка має лише дві смуги для пересування, виникне питання парко місць, за відсутністю яких, машини ставитимуть під дворами людей. А садочки і школи наразі вже переповнені, сьогодні потрібно думати як їх розвантажувати, а не навпаки.

Жителі мікрорайону хочуть використати дану територію для облаштування зони відпочинку, створити умови для спортивного розвитку дітей та молоді. Була пропозиція розділити площу на ділянки по 10 соток для індивідуального будівництва. Але багатоповерхову забудову там ніхто не хоче бачити.

Доречніше було б відводити нові квартали десь на околицях міста, проводити туди нові мережі, комунікації та будувати багатоповерхівки. Таким чином створювались би нові мікрорайони, покращувалася б інфраструктура міста і не обмежувалися б інтереси інших мешканців.

Жителів підтримують депутати міської ради та їхні колеги Ігор Петренко, Олег Верес та Володимир Мельник. Більше того, Валерій Мартишко так проникся цією проблемою, що пообіцяв скласти мандат, якщо врешті решт біля озера зведуть багатоповерхівку.
Телеканал Бориспіль

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031