Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах зафіксували випадки захворювання вірусним гепатитом


У Броварах зафіксували випадки захворювання вірусним гепатитом

Щотижня протягом усього серпня фахівці броварського районного відділу лабораторних досліджень фіксують по декілька випадків захворювань вірусним гепатитом у Броварах. Про це вони зазначають у своїх звітах. Утім, в установі вказують: наразі підстав бити на сполох нема. Однак, повернушись із канікул, діти можуть привезти цю хворобу з різних куточків до своїх шкіл. І тоді статистика, ймовірно, погіршиться. Тим часом, недопущення гепатиту саме в організованих колективах (школах, садочках) – завдання № 1.

Повідомляє "Трибуна Бровари".

Зазначимо, що принаймні протягом останніх півроку броварський районний відділ лабораторних досліджень майже не реєстрував випадків вірусного гепатиту. Однак, уже з кінця липня та початку серпня у звітах упродовж двох тижнів з’являється по одному випадку. Наступними двома тижнями – вже по два. І от за останні 7 днів йдеться про трьох хворих.

Як зазначено в документі, останніми захворіли дорослі 27, 36, 68 років. Їхні діагнози попередні, лабораторно наразі не підтверджені. Пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Броварській багатопрофільної клінічної лікарні.

Попри нібито невтішні дані статистики, керівниця відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног заспокоює. Мовляв, усі випадки останнього часу є поодинокими. Недужі не пов’язані між собою, а захворювання були виявлені в різних районах Броварів.

Утім, зі слів очільниці відомства, число хворих може зрости з початком нового навчального року. Адже школярі вертаються додому після канікул в одне місце та йдуть на навчання до освітніх закладів. Таким чином хтось може привезти хворобу, яка спричинить поширення інфекції. Віра Товстоног вказує, що головним є не допустити поширення гепатиту в організованих колективах.

Фахівчиня згадує, що 20 років тому у школі села Шевченкового в Броварському районі стався груповий випадок зараження – захворіло 25 осіб. Оце була справжня надзвичайна ситуація. Групові випадки стаються і нині, але не в місті, а неподалік. Так у районі траплялися «сімейні» зараження, коли захворіла спочатку мама, потім батько, а потім дитина.

Як зазначає Віра Товстоног, таке трапляється в родинах, де не дотримуються санітарно-гігієнічних вимог. Керівниця відділу лабораторних досліджень також вказує, що вірусний гепатит необхідно лікувати в стаціонарних умовах. Інакше він має ймовірність перерости у хронічну форму. В такому випадку пацієнт матиме проблеми з печінкою постійно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031