Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Знайомимося з депутатами: Катерина Вовкотруб


Знайомимося з депутатами: Катерина Вовкотруб

— Ваш вік? — 32 роки.
— Яка у вас освіта? — Вища економічна. Закінчила Київський національний економічний університет.
— Чи є у вас власний бізнес? — Я співвласниця ТОВ «Аструм Білдінг Компані».
— Про що мрієте у суспільному та особистому житті? — В особистому — про другу дитину. Моєму сину майже 3 роки. У громадській діяльності — намагатися зробити так, щоб слово «депутат» асоціювалося тільки з позитивом.
— Які книжки любите читати? — Частіше за все читаю державно-будівельні норми за авторством Мінрегіонбуду.
— Чи є у вашій родині домашні улюбленці? — У нас три собаки і три коти. Ми обирали лише одного, інші п’ятеро обрали нас. З кожним домашнім улюбленцем нас поєднує своя історія порятунку.

 

Наприкінці січня новообраних депутатів Бориспільської міської ради розподілили по виборчих округах. Із якими проблемами звертаються виборці, як бачать свою каденцію обранці — розмова «Вістей» із депутатом Бориспільської міської ради по 3-му територіальному округу Катериною Вовкотруб.

— Катерино Дмитрівно, ви однією з перших звернулися до виборців свого територіального округу у соцмережах. Плануєте роботу «у смартфоні»?
— Так, зараз час соцмереж. Але я вважаю, що у всьому має бути баланс. Я запропонувала своїм виборцям вибрати найбільш зручну для них форму комунікації. Разом із тим, соцмережі не повинні замінювати особисте спілкування. Ми з мешканцями округу постійно будемо зустрічатися, я запротоколюю всі звернення і пропозиції. Це той документ, з яким я буду ходити у міську раду. На останніх виборах явка була дуже низькою. Думаю, тому, що люди втратили віру в тих, кого обирають. Депутат повинен бути постійно на зв’язку зі своїми виборцями.
— У вас досить великий округ — понад 200 будинків на вул. Бежівка. Чи ознайомилися вже з тими проблемами, які вам доведеться вирішувати?
— Так, тут досить багато проблем, причому різнопланових, адже на території знаходяться і багатоповерхівки, і приватний сектор. Будемо враховувати всі реалії. Такого, що на фасаді красиво, а ззаду стіна валиться, не буде.
— На території вашого округу є чимало спірних земельних ділянок, які стоять пусткою. У попередні роки лунали пропозиції побудувати там дитячу школу мистецтв, стадіон, зелену зону з бюветом тощо. Чи плануєте підтримати ці ініціативи?
— У нас молодий мер із сучасним баченням того, яким має бути місто. Тому можу з упевненістю сказати, що інфраструктура міста буде повністю переглянута. Не буде точкового рішення проблем за принципом — клаптик там, клаптик тут. Проведемо аудит, розробимо план розвитку, щоб вписатися і в бюджет, і в загальну концепцію міста.
Зі своїми ініціативами поспішати не буду. Під час виборчої кампанії я зрозуміла, що комунікації між депутатами і населенням є мізерно малими. Тому перш за все потрібно почути побажання людей. Якщо це стадіон, треба спільно вирішити, яким він має бути. Не просто обгородити ділянку сіткою, як робили раніше перед виборами, а побудувати дійсно сучасний спортивний комплекс. До речі, щодо цього питання я вже спілкувалася з іншими депутатами нашої партії. Ми можемо поєднати бюджети і спільно зробити його таким, який потрібен жителям округу.
— Впродовж кількох років мешканці ЖК «Вишиванка» не можуть вирішити проблеми з електроенергією, прибудинковою територією, орендою землі. Чи є у вас бачення, як можна їм допомогти?
— Одна з перших зустрічей, які я запланувала — із представниками ОСББ «Вишиванка». Перш за все, потрібно ознайомитися з пакетом документів. Знаю, що питання з електроенергією там є дуже складним, але ми будемо намагатися його вирішити. Думаю, із землею теж розберемося. Сподіваюся, що мер нас підтримає.
— Якою бачите долю будівлі старої пожежної станції, яку в народі називають «пожаркою»?
— Мені б хотілося, щоб ми зберегли її історичну цінність. Але для того, щоб предметно говорити про її подальшу долю, потрібно розуміти, в якому стані знаходиться будівля, провести експертизу, можливо, роботи по зміцненню фасаду, фундаменту. Я вважаю, що там може «оселитися» будь-який об'єкт. Той же ЦНАП, адже це центр міста. Але особисто мені хотілося б бачити там сучасний простір для молоді в поєднанні з бібліотекою, де можна спілкуватися, проводити різноманітні заходи, зустрічі, просто почитати книгу в зручному кріслі. Це має бути модне місце, куди молодь захоче приходити. В місті мають бути створені свого роду «магніти», які б заохочували молодь і просто незнайомих людей, яких об’єднують спільні ідеї, інтереси, до живого спілкування. Для прикладу, такий об’єкт вже функціонує у Львові і користується неабияким попитом. Я маю намір говорити про це з мером Володимиром Борисенко.
— Вже знаєте, на що будуть розподілені «депутатські кошти» у сумі 1 млн грн?
— На сьогодні виділено поки 500 тис. грн. На лютневій сесії будемо вносити зміни до бюджету. На що саме витратимо кошти, поки однозначної відповіді немає. Впевнено можу заявити, що ресурси будуть спрямовані на задоволення потреб людей, будемо керуватися їх побажаннями. Потреби та запити будуть розподілені за принципом: термінові, строкові, комплексні (які стосуються не лише нашого округу). Перші зустрічі я проведу вже 6 лютого.
— Чи є у вас програма на 100 днів депутатської діяльності?
— Зараз перед собою високих цілей ставити не буду, тому що не хочу вводити людей в оману порожніми обіцянками. Я планую спілкуватися з людьми, узгодити з ними програму дій і рухатися в цьому напрямку. Заявляти, що зроблю зараз щось неймовірне, зможу вирішити одразу всі проблеми, які накопичувалися роками, не маю права.
— Ви призначені головою постійної комісії з питань промисловості, будівництва, архітектури та інвестиційної діяльності. За той період, що офіційно стали депутатом, є будь-які напрацювання в цій сфері?
— Перш за все, існують певні невідповідності зонінгу і генплану. Востаннє генеральний план було затверджено у 2007 році. За стільки років погляди на розвиток територій змінилися докорінно, як і законодавство. Тому найближчим часом ми розпочнемо роботу над комплексним планом розвитку території Бориспільської ОТГ.
— Однією із проблем Борисполя містяни вважають поступове зникнення зелених зон. Що, на думку голови будівельної комісії, можна зробити, щоб завадити цьому?
— На жаль, час неможливо повернути назад, і відновити ті зелені зони, які вже забудовані, не вийде. Потрібно зберегти і розвивати те, що залишилося. Можна витратити на пам'ятник три мільйони, а можна за ці три мільйони розбудовувати і облаштовувати зелену зону. І коефіцієнт корисної дії буде абсолютно різним. Зараз у міськраді багато людей із сучасними поглядами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031