Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

АТБ у Борисполі: супермаркет торгує, а приміщення поза законом


АТБ у Борисполі: супермаркет торгує,  а приміщення поза законом

АТБ у Борисполі: супермаркет торгує,  а приміщення поза законом

Супермаркет мережі АТБ у районі 35 кілометра (на розі Київського Шляху і Броварської) почав працювати влітку 2020 року. З того часу регулярно доводилося чути інформацію, що забудовник поки не виконав технічних умов. З цієї причини будівля отримує електроенергію за тимчасовою схемою — вона підключена до підстанції, яка живить електроенергією три багатоповерхівки. У випадку аварії їх мешканці залишаться без електропостачання.

Систему електропостачання будівлі можна було побачити неозброєним оком: на місці запроектованої підстанції лежать бетонні блоки, а кабелі підведені до металевої коробки, прикріпленої до бетонного паркану.
«Вісті» спробували отримати коментар від підприємства, яке займає основну будівлі — ТОВ «АТБ-Маркет». Тим більше, що власником земельної ділянки і забудовником є ТОВ «АТБ-торгстрой». У відповідь на інформаційний запит «Вістей» генеральний директор ТОВ «АТБ-маркет» Наталія Шаповалова відповіла, що ТОВ «АТБ-Маркет» не є власником будівлі на вул. Броварська, 1д, а лише орендує приміщення, і не проводило жодних будівельних робіт на території.
Спроби вийти на зв’язок із забудовником і отримати коментар від нього результатів не дали. Втім, через кілька днів після отримання інформаційного запиту на місці бетонних блоків уже з’явилася металева конструкція, у якій повинні знаходитися трансформатори.
Ситуацію прокоментував заступник начальника відділу ДАБК Бориспільської міської ради Микола Ювченко. «Будівля за адресою Броварська, 1а, Київський Шлях, 1 за класом наслідків (відповідальності) належить до об’єктів з середніми наслідками (СС2). Для введення її в експлуатацію потрібно отримати сертифікат відповідності про готовність об’єкта. Оскільки технічні умови по встановленню трансформаторної підстанції (ТП) не виконано, сертифікату вони не отримали. Відділом вже подане звернення до прокуратури щодо незаконної експлуатації об’єкта», — зазначив посадовець.
Він наголосив, що замовник будівництва «АТБ-торгстрой» зможе отримати сертифікат і ввести будівлю в експлуатацію тільки після того, як забудовник надасть документацію на виконані роботи по облаштуванню інженерних мереж з електропостачання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031