Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сортування сміття у Борисполі: з’явилась надія


Вже наступного тижня у Борисполі планують оголосити конкурс на збір та вивезення побутових відходів, який в тому числі передбачає повернення у двори міста контейнерів для роздільного збору сміття. Про це «Вістям» повідомив начальник управління житлово-комунального господарства В’ячеслав Толкач. 

За його словами, відповідне рішення було прийняте на нараді за участі управління ЖКГ 3 березня. 

«У нас з’явилась ідея провести конкурс за принципово новими для Борисполя умовами. Якщо раніше вивезенням побутового сміття займалося місцеве ВУКГ, а встановленням контейнерів для пластику, паперу, скла тощо, їх сортуванням та вивезенням — стороння організація, то тепер плануємо оголосити єдиний конкурс. Таким чином, усі послуги, пов’язані зі сміттям, які раніше були розділені на два лоти, виконуватиме єдина організація. Географія надання послуги також розшириться та охопить не тільки місто, а й усі села Бориспільської ОТГ», — прокоментував В’ячеслав Толкач. За його словами, конкурс на сортування та вивезення твердих побутових відходів місто оголошувало протягом року кілька разів, але бажаючих брати участь не знаходилося — займатися лише окремими видами відходів невигідно.

Щодо ціни питання співрозмовник зазначив: тариф, запропонований виконавцю послуг, мінятися не буде, хіба що в бік зменшення. Вартість послуги встановлюватиметься не аукціоном, коли замовник оголошує вартість, а компанії-учасники надають пропозиції в бік зменшення чи збільшення. Тепер свою ціну має запропонувати кожен з учасників, а місто вибере найменшу. Важливими під час вибору переможця будуть і такі критерії, як наявність необхідного обладнання та техніки в достатній для виконання умов договору кількості та штат працівників. 

Про наміри брати участь у майбутньому конкурсі вже заявили кілька компаній, в т.ч. із м. Обухова, де знаходиться потужний сортувальний комплекс. Чи буде брати участь у конкурсі місцеве ВУКГ, поки невідомо, адже компанія поки не має достатньої кількості техніки, а купувати додаткову за 30 мільйонів гривень не зовсім раціонально, тому, за словами начальника ЖКГ, можливо, краще буде віддати перевагу компанії, яка вже має все необхідне.

«Залучення до вивезення сміття сторонніх організацій — нормальна практика для всього світу, в Україні багато міст роблять аналогічно, а не залучають місцеві ВУКГ. Так робиться в Обухові, Броварах, інших містах Київської області, і це ефективно», — зазначив В’ячеслав Толкач.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031