Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У новому дитсадку на Момота все буде «казка»


У новому дитсадку на Момота все буде «казка»

Рішенням сесії Бориспільської міської ради від 15 квітня дитсадку, що будується на вул. Момота, офіційно присвоїли назву «Казка». Нині будівельні роботи виходять на фінішну пряму.

Перше знайомство

«Вісті» побували на будівництві нового дошкільного закладу під час щотижневої виробничої наради, яка по вівторках проводиться на будівельному майданчику. Саме цього дня присутнім було представлено майбутнього директора дитсадка — Надію Савочку. З початку травня дошкільний заклад буде офіційно зареєстровано, і директор отримає офіційне призначення. Працюватиме вона паралельно з будівельниками. На об’єкті відслідковуватиме, щоб були враховані всі найменші нюанси, важливі для роботи дитсадка, а раз на тиждень у відділі освіти займатиметься формуванням колективу. Після того, як буде визначено перелік вулиць, які обслуговуватиме заклад, почнуть приймати заяви від батьків.

У новому дитсадку на Момота все буде «казка»

Після важкого старту

Будівництво дитсадка далося Борисполю непросто. І проблема була не в фінансах. Першим переможцем тендеру став недобросовісний забудовник. Будова кілька років стояла «замороженою», доки міська рада розривала із ними договір і проводила новий тендер. Зараз будівельні роботи виконує ТОВ «Укрбуд Забудова», яке очолює Михайло Ключкей. Він розповів «Вістям», що компанія мусила докласти чимало зусиль, щоб виправити «халтуру» попередників. У тому числі довелося повністю виконати гідроізоляцію фундаментів.
Сьогодні триповерхова будівля майбутнього дитсадка радує око яскравими фасадами. Вже зроблено покрівлю, встановлено відливи. Під час наради обговорювалося питання коригування системи відведення дощових і талих вод. Низинна територія ставить додаткові вимоги.
На майданчику прозвучала інформація, що за проектом дитсадок розрахований на 160 дітей, але зможе приймати до 180. На першому поверсі буде розміщено три ясельні групи (до ясел у Борисполі шалені черги). На другому розташуються молодші групи і одна середня. Господарями на третьому стануть середня та дві старших групи.

У новому дитсадку на Момота все буде «казка»

Із казки в казку

Враженнями від закладу, який будується, поділилася майбутній директор «Казки» Надія Володимирівна Савочка
Про директора: 14 років працювала практичним психологом у дитсадку №3, має другу спеціалізацію — управління проектами, мама трьох дітей.
— Мені все дуже подобається, і як працівнику дошкільного закладу, і як мамі. Функціонально, зручно для діток. Групові приміщення окремо від спалень, у групах — сенсорні дошки. Це полегшить працю вихователя і допоможе більше давати дітям знань. Це, насамперед, навчальний заклад. Ми даємо діткам перший старт для самостійного життя. Діти вчаться довіряти один одному, допомагати, довіряти дорослим, вчаться дружити. Полегшить труд працівників надсучасна зручна кухня, ліфт, щоб підвозити харчування тощо.
За словами Надії Савочки, дитсадок відповідатиме своїй назві і загалом, і за наповненістю. Групи отримали назви героїв казок відповідно до віку. Від «Ріпки» та «Колобка», «Русалоньки» та інших більш дорослих казкових героїв. Підростаючи, маленькі вихованці переходитимуть із казки в казку.
Вона зазначила, що сьогодні найактуальнішою є робота з кадрами. У дошкіллі зарплата найнижча. Працювати у дитсадок прийдуть ті, хто дійсно любить діток, і потрібно зробити все, щоб їм працювалося комфортно.

Фінішну дату визначено

Заступник Бориспільського міського голови Сергій Лещенко:
— Зараз етап загальнобудівельних робіт. Силові мережі вже прокладено. Ведеться прокладання інших внутрішньобудинкових мереж, сантехнічні роботи. Починаємо монтувати вентиляцію.
Тривають штукатурні роботи. Фасад пофарбований відповідно до проекту, але його оформлення ще не закінчене. На головному фасаді будуть намальовані казкові сюжети. Ескіз малюнку вже затверджено.
На території передбачено 9 ігрових майданчиків для кожної групи, планується облаштувати маленький літній амфітеатр. Розпочалися роботи з благоустрою. Встановлюється капітальна огорожа по межових знаках ділянки. Благоустрій та озеленення території затримується через погодні умови.
Дитсадок планується відкрити до 24 серпня. З 1 вересня він вже має прийняти своїх маленьких вихованців.
Зараз ми працюємо з управлінням освіти, щоб забезпечити садок повністю всім устаткуванням: посуд, комп’ютери, ноутбуки, штори, які в проекті не були враховані. Для цього додатково виділятимуться кошти.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031