Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Міжнародному центрі обговорили продовження у Нацгвардії проєкту у сфері ядерної безпеки України


У рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Готовність України у сфері ядерної безпеки» за фінансування Уряду Сполучених Штатів Америки у Міжнародному центрі підготовки підрозділів НГУ, що на Київщині, відбулась зустріч з представниками Агентства зменшення загроз США, Посольства США в Україні та компанії підрядника «Raytheon» (виконавця проєкту, визначеного американською стороною).

Національну гвардію представляли тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу полковник Сергій Мальцев, начальник служби радіаційного, хімічного, біологічного захисту – начальник служби екологічної безпеки Головного управління НГУ полковник Руслан Кріцин та представники Міжнародного центру НГУ.

Під час зустрічі гвардійці провели презентацію Міжнародного центру, ознайомили з його інфраструктурою та навчально-матеріальною базою а також проєктом навчального комплексу з підготовки фахівців з питань реагування на радіаційні, хімічні, біологічні і ядерні загрози.

У ході переговорів відбулось обговорення поточного стану реалізації проєкту «Готовність України у сфері ядерної безпеки» та перспектив його продовження.

За словами полковника Сергія Мальцева діалог був продуктивним та конструктивним: «Основною метою цього візиту ми ставили ознайомлення наших колег з Агентства зменшення загроз США з Міжнародним центром, його інфраструктурою та можливостями, обговорення проміжних результатів проєкту, проблемних питань та подальших шляхів розвитку співпраці».

Нагадаємо, що з 17-го по 19-те серпня цього року в рамках діючого проєкту на базі Міжнародного центру НГУ відбудуться міжвідомчі польові навчання за темою: «Міжвідомча взаємодія при радіологічній аварії або інциденті». Вони будуть організовані та забезпечені компанією підрядником «Raytheon». У тренуваннях, крім Національної гвардії, візьмуть участь представники Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та місцевого самоврядування. У навчаннях буде задіяна спеціалізована техніка та обладнання, надане Американською Стороною в рамках проєкту. Під час польових навчань будуть змодельовані ситуації, пов’язані з вірогідною втратою контролю над радіоактивним матеріалом.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031