Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Хочу надати людям короткий звіт про мою діяльність як народного депутата України за першу половину вересня


Хочу надати людям короткий звіт про мою діяльність як народного депутата України за першу половину вересня

Літо в мене було активне, а відпустка — коротка і символічна. Зараз же всі робочі процеси ще більше прискорились. 7 вересня розпочала роботу чергова сесія Верховної Ради України.

Незважаючи на пленарні засідання, засідання комітетів, законотворчу роботу, я продовжую активно працювати на 98-му окрузі Київщини.
Діапазон проблем, які доводиться вирішувати, дуже широкий: питання енергетики та дорожньої інфраструктури, проблеми екології та неякісної роботи правоохоронних органів, медицини та освіти, соціальні проблеми та проблеми власності на землю. На жаль, цей перелік не є вичерпним.

Багато зустрічався з громадами:

14 вересня мав зустріч із громадою садового товариства в Борисполі. В цей мікрорайон входить більше 600 будинків. Мешканці придбали земельні ділянки в ТОВ «Ніко Фінанс», але зараз опинились у підвішеному стані — їхні будинки не входять до жодної з територіальних громад. Іншим надважливим питанням є неналежне постачання електроенергії, яка розподіляється через трансформаторні підстанції, що знаходяться в приватній власності. Наближається холодна пора року, а потужностей для обслуговування масиву електрикою не вистачає. Ну і традиційна біда — якість доріг, тротуарів та іншої інфраструктури.

17 вересня проводив зустрічі в місті Переяславі.
Нагальних та глобальних проблем в історичному місті України дуже багато. До речі, саме в Переяславі вперше згадана наша країна як Україна. Було складне, насичене, але цікаве спілкування. Це і проблеми відсутності системи «Безпечне місто» та схеми організації дорожнього руху міста. Це питання призначення директором Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» людини з небездоганною репутацією. Також багато звернень стосується благоустрою та розвитку міста: прохання посприяти в ремонті площі ім. Богдана Хмельницького та парку ім. Тараса Шевченка до 300-річчя Григорія Сковороди, відремонтувати покрівлю садочка, облаштувати комп’ютерний клас у школі. Також місто має унікальну колекцію скульптур та картин покійного митця Миколи Шматька — понад 100 скульптур із мармуру та 500 картин. І її треба рятувати. Є звернення небайдужого громадянина щодо Монументу на відзнаку 300-річчя возз’єднання України з Росією та пам’ятного знаку «Навіки разом». І це питання декомунізації. Звернувся новий молодий директор університету ім. Григорія Сковороди з проханням посприяти у вирішенні питання з будівлею, яка знаходиться в державній власності, але на утримання та ремонт якої не виділяються кошти. Одне питання стосується незаконності будівництва і видачі певних дозволів на роботу електростанції. Це питання має великий резонанс і громада проти ТЕС, якщо власники не будуть дотримуватися всіх норм. Знову стикнувся з питанням невизначених територіальних меж земель неподалік Переяслава. Є люди, які мають надію створити показово-навчальний зоотерапевтичний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю і допомагати дітям України. Відвідав притулок перетримки тварин поряд із Переяславом. Знову ж проблеми з землею та її оформленням. Шкода тварин. Також потрібна допомога патронатній родині з трьома прийомними синами для здійснення утеплення будинку. Багато питань до правоохоронців та виконання державними службами рішень суду, правопорушень, підробок документів тощо. Окремо дякую керівнику поліції, який прийшов на цю зустріч, знаючи, що саме якість роботи місцевої поліції є однією з найгостріших проблем. Є питання місцевого значення, але вони всі почуті і всі для мене важливі. Тому працюю над кожним.

18 вересня — день міста Бориспіль. Саме в цей святковий для нашого міста день я відкрив свою депутатську приймальню за адресою: м. Бориспіль, вул. Київський шлях, буд. 69-а, 2 поверх.
Дні прийому громадян: кожного дня з 9 до 18 години.
Обідня перерва: з 13 до 14 години.
Мій особистий прийом: з 10 до 12 години (за попереднім записом).

Також для полегшення спілкування, швидшого збору запитань і звернень громадян та їхньої обробки ми з моєю командою створили телеграм-бот «Федієнко Олександр 98-й округ». Тепер кожен бажаючий за допомогою програми-месенджера Telegram може надати свою пропозицію чи повідомити про порушення. Зробити це дуже легко: потрібно в телеграм-клієнті знайти телеграм-бот «Федієнко Олександр 98-й округ» і натиснути кнопку «Старт». Після цього обрати необхідну дію в меню. Окрім можливості ставити депутату запитання, надавати свої пропозиції щодо покращення життя громади чи свого населеного пункту, тут також можна записатися на особистий прийом, оперативно направляти звернення до депутата, ознайомитись із інформацією про Олександра Федієнка та про його роботу на 98-му окрузі. Ми оперативно опрацюємо всю отриману інформацію та зробимо все можливе, щоб знайти спосіб реалізації потрібних людям ініціатив.

Як народний депутат та фахівець у своїй галузі одночасно продовжую активну роботу в Комітеті з питань цифрової трансформації.
14.09.2021 був зареєстрований законопроект №6055 «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку». Цей проект замінив попередній — №4066. Над ним традиційно активно працювала робоча група на майданчику нашого комітету. Його прийняття дасть можливості для створення нового незалежного регуляторного органу, що відповідає вимогам часу та євроінтеграційним процесам, створить кращі передумови для входу України в Єдиний європейський цифровий ринок. Окрім того, без прийняття цього закону не зможе в повній мірі діяти вже прийнятий Закон України «Про електронні комунікації».

Також продовжується робота з підготовки до реєстрації кількох важливих галузевих законопроектів:
• Про внесення змін до Закону України «Про електронні комунікації» щодо ідентифікації користувачів електронних комунікаційних послуг.
Враховуючи стрімкий розвиток цифрової економіки, ідентифікація абонентів стає важливою складовою формування ефективної системи безпеки для захисту персональних даних користувачів. Вже зараз багато хто користується інтернет-банкінгом, отримує виписки на свої мобільні телефони, замовляє товари та послуги онлайн. Разом з цим зростають і ризики шахрайства. Внаслідок викрадення телефонів, у пам'ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками та багато інших подібних проблем.
• Про внесення змін до Закону України «Про електронні комунікації» щодо захисту інтересів держави та користувачів електронних комунікаційних послуг.
Мета цього законопроекту — розв'язання проблем «сірого» імпорту мобільних терміналів. Законопроект допоможе боротися з викраденнями, підробками, контрафактним обладнанням. Також пропонується створення автоматизованої інформаційної системи обліку міжнародних ідентифікаторів та реєстр ідентифікаторів, в яких міжнародні ідентифікатори отримують один із трьох можливих статусів: 1 — дозволений; 2 — тимчасово дозволений; 3 — заборонений до застосування в електронній комунікаційній мережі мобільного зв’язку.
Прийняття закону стане важливим кроком у гармонізації з нормами Європейського Союзу та приведенні українського законодавства у відповідність до вимог Міжнародного союзу електрозв’язку.

10.09.2021 відбулось установче засідання робочої групи, яка займається розробкою нового законопроекту про кібербезпеку. Враховуючи збільшення кіберзагроз та кібератак в Україні та в світі загалом, потребують законодавчого регулювання питання кібербезпеки.
Під час засідання відбулася досить жвава дискусія у частині визначення органу, повноважень, політики, контролю та виконання, координації, кадрових питань… Багато роботи ще попереду.

16 вересня на майданчику Комітету була проведена робоча нарада щодо перспектив прийняття Верховною Радою України проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» та інших законодавчих актів України щодо розвитку телекомунікаційних мереж (реєстр. №4118 від 18.09.2020).
Окрім членів Комітету з питань цифрової трансформації, в нараді взяли участь представники Міністерства цифрової трансформації України та профільних галузевих асоціацій: Асоціації правовласників та постачальників контенту, Телекомунікаційної палати України, Української асоціації операторів зв'язку «Телас», Інтернет Асоціації України.
В результаті обговорення було прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації ініціювати відкликання законопроекту 4118 для його подальшого доопрацювання в Комітеті, з урахуванням зауважень і пропозицій, які надійшли щодо нього.

3-6 вересня взяв участь у одній із головних подій року в телеком-галузі — VII міжнародній конференції Telecom Ukraine 2021. Був учасником більшості панельних дискусій, ключові з яких:
• Інформаційна та кібербезпека. Виклики, загрози, відповідальність.
• Законодавче забезпечення галузі електронних комунікацій. Цифрова трансформація. Виклики, стан і перспективи розвитку.
Хочу подякувати колегам із галузі за високу оцінку моєї роботи. Став переможцем в номінації ЛЮДИНА РОКУ.
15 вересня взяв участь у Міжнародному форумі «Навколо Хмари. Навколо Даних. Навколо IoT. Навколо Безпеки. Навколо Кабелю. Навколо IP. Smart Building» (BIT&BIS-2021). Цей унікальний галузевий захід традиційно об`єднав навколо себе найкращих представників ІКТ-спільноти та бізнес-середовища. Зокрема, на форумі розглядались такі теми: шифрування даних — як захистити найцінніше; технології майбутнього; додаткові рішення ESET для протистояння сучасним кібератакам; цифрова екосистема безпечного міста: досвід Ізраїлю; хмарні технології в 5G, а також багато інших цікавих та важливих питань.

Переконаний, що тільки спільною працею ми зможемо зробити нашу країну кращою, а життя людей — достойним. Тому запрошую всіх небайдужих мешканців Бориспільського району на особисту зустріч зі мною, яка відбудеться:
26 жовтня 2021 року в місті Борисполі
за адресою: вул. Глибоцька, буд. 4, в приміщенні Бориспільської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості о 12:00 годині.
Приходьте, разом ми зможемо вирішити ваші проблеми або ж поспілкуємось про питання, які вас турбують.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031