Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Пам’яті В’ячеслава Чорновола…


«Дай Боже усім нам так палко любити Україну і вірити в її майбутнє понад усе сьогодні, маючи, щоб не довелося гірко любити, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі». Цей заповіт В’ячеслава Чорновола залишається актуальним і сьогодні.

Пам’яті В’ячеслава Чорновола…

24 грудня 2021 року виповнилося б 84 роки В’ячеславу Чорноволу — політику, державному діячу, Герою України, борцю за волю і незалежність України. Так сталося, що з Борисполем його пов’язала трагічна загибель на 5 кілометрі траси Бориспіль-Золотоноша. Напередодні 84 дня народження В’ячеслава Чорновола Бориспільський міський голова Володимир Борисенко, члени Бориспільської міської організації політичної партії «Народний Рух України», представники громади міста вшанували пам’ять видатного українця та поклали квіти до кам’яного хреста, встановленого на тому пам’ятному місці. На морозі серед поля мітингів не влаштовували. Круглий стіл з нагоди вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола відбувся у Бориспільській центральній публічній бібліотеці. У зустрічі взяли участь Бориспільський міський голова Володимир Борисенко, заступник міського голови Людмила Бистра, син В’ячеслава Максимовича — Тарас В’ячеславович Чорновіл, соратник — Микола Степаненко, який багато років досліджує обставини вбивства В’ячеслава Чорновола. До зустрічі за круглим столом активно долучилися представники Бориспільської громади. Вільних місць у залі не залишилося.
Місце проведення було обрано не випадково. Адже 26 жовтня цього року на 14 сесії Бориспільської міської ради Бориспільській публічній бібліотеці присвоїться ім’я В’ячеслава Чорновола. Володимир Борисенко у своєму виступі повідомив, що на сесійне засідання Бориспільської міської ради, яке відбуватиметься саме у День народження В’ячеслава Чорновола, виноситься питання про зміну назви Публічної бібліотеки Бориспільської міської ради Київської області та затвердження статуту в новій редакції. Згідно із статутом, це вже буде Публічна бібліотека імені В’ячеслава Чорновола.
Тарас Чорновіл з гіркотою згадав про шанси, які Україна втратила, коли пішла не тим шляхом. Коли В’ячеслав Чорновіл виявився в меншості у боротьбі із системою, не отримав необхідної підтримки колег. Коли проукраїнські політики, які йшли після нього, не скористалися надбанням, викладеним у творах політика. Але є основа, яка вселяє оптимізм і віру в майбутнє. «В Україні склалося так, що якась певна, необхідна критична маса людей, які мають історичну пам’ять, зберігалася завжди, — зазначив Тарас Чорновіл. — Не було у нас жодного покоління, коли ця історична пам’ять переривалася б, а тоді її намагалися б відтворити штучно. Таке не спрацьовує. Те, що ви робите в Борисполі, ті заходи пам’яті Чорновола, те трагічне місце загибелі, де завжди лежать квіти, це і є момент пам’яті».

Пам’яті В’ячеслава Чорновола…

Пам’яті В’ячеслава Чорновола…

Микола Степаненко, згадуючи історію свого знайомства та співпраці з В’ячеславом Максимовичем, вчергове озвучив моменти, які підтверджують грубі фальсифікації та приховування фактів убивства політика. Але сьогодні правоохоронні органи версії вбивства не розглядають.
Музичним подарунком до дня пам’яті видатного державного діяча став від Михайла Боярка «Реквієм пам’яті В’ячеслава Чорновола».

Пам’яті В’ячеслава Чорновола…

Іван Приходько вручає Тарасу Чорноволу книгу, де є розділ, присвячений В’ячеславу Чорноволу

Пам’яті В’ячеслава Чорновола…

Поет та музикант Михайло Боярко (гітара) та заслужений майстер народної творчості України, мешканець села Дударків  Іван Приходько (бубен)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031