Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Волонтерська бригада швидкого реагування: «Допомагаємо позбутись наслідків війни»


Волонтерська бригада швидкого реагування: «Допомагаємо позбутись наслідків війни»

Понівечені будинки, діряві паркани, потрощена військова техніка на вулицях. Такий вигляд мають майже всі села Броварського району, які побували під окупацією. Ось вже два місяці людям допомагає розгрібати завали волонтерська бригада швидкого реагування з Борисполя.
Село Світильня Броварського району знаходиться лише в 30 кілометрах на північ від Борисполя. Але воно встигло повною мірою відчути на собі «руський мир». Більшість будинків в селі пошкоджені, деякі зруйновані вщент та не підлягають відновленню. Саме на розборі таких об’єктів і працює Бориспільська бригада швидкого реагування.
«Після того як загарбників вибили з півночі, ми з братом відразу поїхали по цих селах. Зустрічались із старостами, пропонували допомогу. Створили групи в месенджерах, аби залучати людей. Спочатку було важко, не вистачало людей. А зараз вже збираються групи по 50 людей. Їздимо двічі на тиждень, в середу та суботу», — розповідає організатор бригади Євген Бевзенко.
На початку роботи проблемою було знайти інвентар, розповідає Євген. Але згодом назбиралась достатня кількість: щось принесли люди, щось передали меценати. Зараз виникла проблема з перевезенням людей. Через ситуацію з пальним волонтерам доводиться витрачати чимало часу на його пошук. Проте навіть це не зупиняє їх.

Волонтерська бригада швидкого реагування: «Допомагаємо позбутись наслідків війни»

Волонтерська бригада швидкого реагування: «Допомагаємо позбутись наслідків війни»

«Ми хочемо, щоб наслідки присутності окупантів на нашій землі були прибрані якнайшвидше, а люди отримали змогу почати відбудовуватись, повернутися до нормального життя. Це наш внесок у перемогу», — зазначає Євген Бевзенко.
Чергові об’єкти для роботи бригади — два будинки, які були знищені прямою наводкою з танку, коли під час відступу загарбники просто розстрілювали вулицю. Від будинків залишилися лише стіни. Усі прибудови теж згоріли, навіть вуличний туалет був «денацифікований» загарбниками.
«Дуже важко на це дивитись та розуміти, що люди залишились без житла, без речей, а дехто — взагалі без усього. Особливо, коли усвідомлюєш, що це міг бути і твій дім. Тому й їздимо, допомагаємо людям. Зустрічають нас завжди добре — і води дадуть попити та вимитися, і нагодують», — розповідає волонтер Юрій.
Працюють волонтери швидко, пил над робочим майданчиком стоїть такий, що без маски дихати важко. Але при цьому розбирають завали обережно. Все ж таки на цій території тривали бої, тому можна очікувати будь-яких «сюрпризів».
«Ці території обстежені військовими та ДСНС. Вони оглянули подвір’я і городи, але що там під завалами, ніхто не знає. Тому працюємо обережно. Усі попереджені, що там можуть бути вибухонебезпечні предмети», — зазначає Євген Бевзенко.
План на день — розібрати два будинки, точніше, їх залишки. Причепи наповнюються сміттям так швидко, що трактори ледь встигають їх вивозити. Під час перерви волонтери оглянули місцеву «пам’ятку» — згорілий російський БТР, який прикрашає вулицю вже більше двох місяців.
«Його отам на початку вулиці підбили. І він, вже некерований, докотився майже до моєї хати. Палало дуже сильно, горіло три дні. Усі, хто були в танку, загинули. Скільки їх там було, невідомо, лише попіл залишився», — розповідає місцева жителька Галина.
Роботи в Світильні для волонтерів ще багато. І це лише одне село з тих, що побували під окупацією. Саме тому волонтери закликають усіх небайдужих долучатись до їх ініціативи.
Контакти: Євген Бевзенко
+38-073-134-29-07

Viber: https://invite.viber.com/?g=qTQxrjGI-k6vo-vVCtl1hkdlYALXOE6x
Telegram: https://t.me/HelpVillageUA

Волонтерська бригада швидкого реагування: «Допомагаємо позбутись наслідків війни»

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031