Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Чому в Борисполі прибрали нумерацію шкіл?


«Вісті» проаналізували перейменування шкіл в інших громадах та з’ясували, що так само і в Броварах та інших містах всі заклади освіти перейменовують в ліцеї. Різниця лише в тому, що, наприклад, у Броварах зберігається нумерація в деяких закладах — школи № 1, 2, 3 і т.д.  відповідно стали Броварським ліцеєм №1, №2 ім. В.О. Сухомлинського, №3, 6, 7, 8 і т.д. ліцей.

У Бориспільській громаді нумерацію ліцеїв прибрано взагалі. Чому саме так відбулося, пояснила начальник управління освіти і науки Тетяна Павленко. «У закладах освіти є педагогічна рада, яка, власне, і вирішує, яку назву матиме заклад. Законом про освіту вказано, що цей орган є основним і саме він приймає рішення. У всіх школах нашої громади провели засідання педрад, де визначилися, яку саме назву буде мати їх ліцей. І всі заклади вирішили прибрати нумерацію зі своєї назви. Було проведено засідання, записали все протокольно, проголосували і маємо ті назви, які затвердила педагогічна рада закладу. Деякі заклади мають присвоєні звання, по закону вони залишилися. Адже присвоєння звань — це окрема процедура і її не можна позбавитися просто так. Це заклади ім. Павла Чубинського, ім. Костянтина Могилка, ім. Володимира Мономаха, ім. Анатолія Федорчука. Всі вони залишаються з присвоєним іменем. Незмінним залишається назва академічного ліцею, адже він вже працює відповідно до норм закону».

«Вістям» цікава думка батьків, учнів та всіх мешканців нашої громади, чи повинна була громада брати участь у обговоренні питання «чи залишати нумерацію шкіл?» та наскільки зручним  є те, що в Борисполі жодна школа (наразі вже ліцей) тепер не має нумерації? Пишіть ваші коментарі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031