Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У "Дії" можна зареєструватися в кандидати на усиновлення дитини: як це зробити


На порталі "Дія" запрацювала нова послуга, що дозволяє зареєструватися кандидатом на усиновлення дитини онлайн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

У відомстві зазначають, що протягом останніх двох років в Україні суттєво знизилася кількість усиновлених дітей. Цифровізація цього процесу покликана спростити українцям шлях до батьківства, особливо у час, коли через війну багато дітей опинилися без родини.

"Зараз ми працюємо над цифровізацією сфери усиновлення в Україні. Перший етап – заяву про консультацію щодо усиновлення в Дії – ми успішно пройшли. Тепер робимо наступний крок – цифровізували реєстрацію кандидатом.

Раніше ця послуга була доступною тільки офлайн. Українці, які хочуть усиновити дитину, повинні були збирати багато паперових документів та стояти в чергах. У Дії цю послугу можна буде отримати просто та зручно, без зайвої бюрократії", – наголошує глава Мінцифри Михайло Федоров.

Щоб подати заяву про усиновлення дитини, необхідно:

  • зареєструватися або авторизуватися на порталі "Дія";
  • обрати відповідну послугу у списку;
  • заповнити базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку хочете усиновити: стать, вік тощо;
  • дочекатися отримання даних з реєстрів (займає близько 15 хвилин).

Потім треба продовжити заповнювати заяву, завантаживши потрібні документи. Їхній перелік визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними. Після цього необхідно підписати заяву електронним підписом та надіслати її на опрацювання.

"Подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна", – запевняють у Мінцифри.

Служба у справах дітей перевірятиме заяву 5 робочих днів. Після схвалення заяви співробітник служби має обстежити житло заявника на усиновлення, аби зрозуміти, чи можна в ньому жити дитині.

Якщо все добре, то потенційних батьків, які хочуть всиновити дитину, направлять на навчання з метою подальшої реєстрації кандидатами.

Подати заяву на реєстрацію в кандидати можна за посиланням.

Нагадаємо, станом на 12 серпня 3182 дитини в Україні залишилися без батьківського піклування через повномасштабну війну.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031