Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Дитсадок «Казка»: будівництво оживе?


Будівництво багатостраждального дитсадка «Казка» у цьому році пригальмувалося в черговий раз — тепер через війну. Держава заборонила капітальні видатки, і приміщення дошкільного дитячого закладу так і залишилося недобудованим. Залишилися неоплаченими роботи, які підрядна організація виконала ще до війни. Платежі «зависли» у казначействі. І навіть після того, як бойові дії перемістилися на південь і схід України, заборона видатків на капітальне будівництво не дозволяла продовжувати роботи.

«Вісті» неодноразово цікавилися у керівництва міста перспективою завершення будівництва дитсадка і отримували відповіді, що робота над питанням розблокування будівельних робіт триває. І от нарешті з’явилася інформація, що крига скресла. Цю інформацію підтвердив «Вістям» Бориспільський міський голова Володимир Борисенко.

«Підрядній організації казначейство вже почало переводити кошти, — повідомив мер Борисполя. — Якщо проплати за виконані роботи проходитимуть і надалі, ми зможемо продовжити будівництво. Дуже хочеться його завершити. Щоб вирішити проблему проходження через казначейство платежів по будівництву дитсадка, ми підключили нашого депутата у Верховній Раді Олександра Федієнка та голову КОДА Олексія Кулебу».

Також Володимир Борисенко нагадав, що будівля має 85% готовності. Кошти у бюджеті на її добудову передбачені. Теплоносій на приміщення подали. Залишилося доробити ігрові кімнати та кімнати відпочинку, завершити роботи на харчоблоці. Підрядні організації вже чекають на можливість виконувати роботи. Благоустрій у цьому році точно не робитиметься — такі роботи дозволено відкладати до теплої пори року. Є тепло, є вода, є підвал. У підвалі робили теплопункт, тож опоряджувальні роботи з підвалу і починали. Сам підвал готовий на 99% та відповідає всім вимогам простого укриття. Найбільшою проблемою, за словами Володимира Борисенка, може виявитися техніка для кухні. По-перше, ціни дуже зросли, а по-друге — невідомо, чи в нинішніх умовах на ринку є все необхідне. Але і це питання буде вирішене.

Заступник міського голови Сергій Лещенко уточнив «Вістям», що протягом минулого тижня пройшли платежі за березень, квітень, травень, червень і висловив надію, що місто й надалі зможе оплачувати виконані роботи по цьому об’єкту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031