Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Хто має світло під час стабілізаційних відключень у Борисполі


Хто має світло під час стабілізаційних відключень у Борисполі

Топ-темою минулого тижня у Борисполі був несправедливий розподіл електроенергії — відключення за графіком 6х2 одних споживачів і постійне електропостачання інших, яким пощастило бути заживленими від лінії критичної інфраструктури. Це викликало зрозуміле обурення людей. Адже якщо у багатоповерхівках із централізованим опаленням котельні тепло подавали, то мешканці приватного сектора, багатоповерхівок із індивідуальним газовим або електричним опаленням опинилися у безвиході. Чи зміниться ситуація та коли, розбиралися «Вісті».

Зловмисники надали до ДТЕК неправильні списки критичної інфраструктури

За день до сесійного засідання, яке було заплановане на 20 січня, відбулася зустріч Бориспільського міського голови Володимира Борисенка з ініціативною групою мешканців міста, які прийшли вимагати справедливості у електропостачанні. На зустрічі були представники з різних куточків Борисполя, зокрема, будинків на вулицях Головатого, 76, Нова ІІ, буд. 6, 8, 10, Момота, 42, 44, Ясна, Глибоцька, Польова, Данила Галицького, Толстого, 1…

Володимир Борисенко повідомив присутнім, що Бориспільською міською радою в жовтні було подано до Київобленерго список критичної інфраструктури міста, який налічував 41 об’єкт: теплопункти, котельні, каналізаційно-насосні станції та лікарня. «Із них місту погодили дев’ять об’єктів (на таблиці виділені жовтим — ред.). Але наприкінці грудня стало відомо, що до списку із 9 об’єктів хтось додав ще близько двадцяти об’єктів, відмінних від раніше поданих на погодження. Ці об’єкти не є критичною інфраструктурою, тому мною був поданий запит до обласного ДТЕКу з проханням повідомити, чому це сталося та хто винен. У телефонному режимі (міський голова не уточнив, з якою організацією — ред.) мені сказали: «Є впливові люди, вони попросили…», — зазначив Володимир Борисенко. Міський голова звернувся до народних депутатів, які того дня були присутні на сесії, з проханням втрутитися в цю ситуацію. «На нараді у губернатора керівник ДТЕК сказав, що проблема не в критичній інфраструктурі і не оборонних підприємствах, проблема в бізнесі. Банальні «рішали». І не можна це переламати…», — додав він та пообіцяв оприлюднити назви цих підприємств, коли вони стануть йому відомими.

Володимир Борисенко додав, що вже направив листа до КОДА та ДТЕК з проханням знеструмлювати всю без виключення критичну інфраструктуру міста під час відключень. «Ми закупили генератори і пальне для них. Це дорого та незручно, але ми готові до відключення всієї критичної інфраструктури… Я маю інформацію, що лімітів вистачає на графіки 4х4. При відсутності морозів критична інфраструктура взагалі не постраждає: на випадок похолодання у нас є генератори, каналізаційно-насосні станції за 4 години теж упораються. Водозабір має стаціонарний генератор. Тобто проблем немає», — повідомив міський голова.

Бізнес-об’єкти можуть залишитися підключеними, адже підтримують економіку міста

Також Володимир Борисенко повідомив, що заступником голови КОДА (ім’я та прізвище міський голова не озвучив — ред. ) був виданий наказ, у якому йдеться про можливості роботи бюджетоутворюючих підприємств навіть під час відключень світла для населення. Таким чином, якщо графік відключень буде стабільним та вистачатиме лімітів, таким підприємствам даватимуть електроенергію, адже їх робота та податки підтримують життєдіяльність та економіку міста. На вимогу КОДА Бориспіль склав такі списки, до них увійшли біля 15 підприємств — найбільших платників податків, у тому числі заводи «Рошен» та «Лантманнен Акса».

У підсумку: На сьогодні, через 4 дні після сесійного засідання, очевидно, що графік 4х4 в Борисполі не діє, навіть за умови відключення критичної інфраструктури. Нинішній графік від ДТЕК передбачає 2х2х4 годин. Це означає, що 2 години світло гарантоване, 2 години — під питанням і 4 години гарантованого відключення.
З провалом плану виходу на графік 4х4 погоджується і депутат Верховної Ради України Володимир Федієнко. У пості, опублікованому у понеділок увечері, 23 січня, він зазначив: «Місцева влада перевела більшу частину об’єктів критичної інфраструктури на генератори. Це зробили для того, щоб ліміти перерозподілили на населення. Але стало ще гірше».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031