Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Тим, хто вже самостійно відремонтував пошкоджене під час війни майно, компенсацію не нададуть


Інформацію щодо процедури компенсації за пошкоджене під час війни майно у Борисполі прокоментувала заступник начальника управління містобудування та архітектури Бориспільської міської ради Світлана Костюченко.

Вона зазначила, що процедура відшкодування здійснюватиметься відповідно до постанови Кабінету міністрів України №381 та Закону про компенсацію пошкодженого майна. Ця процедура ще тільки починається. На першому етапі майно обстежить комісія, інформація про це буде внесена до загальнодержавного реєстру пошкодженого майна. Коли всі необхідні відомості буде внесено до реєстру, рішенням виконавчого комітету Бориспільської міської ради буде створена компенсаційна комісія, яка, відповідно до складених дефектних актів та інших визначених законів документів, визначатиме обсяги відшкодування.

«Визначено механізм, за яким відбуватиметься безпосереднє відшкодування втрат конкретній людині. Людина звертається в Ощадбанк і відкриває спеціальний рахунок, на який від держави надійдуть кошти на відновлення. І ці кошти не можна буде використати на жодні інші цілі — тільки на відновлення конкретного пошкодженого об’єкта. Якщо пошкодження незначні, якщо житло можна просто відремонтувати, то компенсація надається у вигляді будівельних матеріалів і оплати за виконані роботи. А якщо люди вже власними силами відремонтували пошкодження, такої компенсації не передбачено. Людям, у яких житло зруйноване вщент, видаватимуть сертифікати на купівлю нової квартири чи будинку.

У Борисполі, на щастя, дуже великих пошкоджень немає. Не потрібно виготовляти проектну документацію, робити технічні звіти, достатньо тільки скласти дефектні акти, за якими компенсаційна комісія визначить вартість відновлювальних робіт», — повідомила Світлана Костюченко.

Вона додала, що законодавчих уточнень потребують ще багато нюансів, але проведенню першого етапу роботи нічого не перешкоджає.

З метою отримання компенсації для відновлення пошкодженого нерухомого майна внаслідок бойових дій, спричинених збройною агресію Російської Федерації проти України, звертайтеся за адресою вул. Київський Шлях, 73 до заступника начальника управління містобудування та архітектури Бориспільської міської ради з правовстановлюючими документами на квартиру: паспорт власника квартири; ідентифікаційний код; фото у телефоні пошкодженого майна, розміри пошкоджень.
Довідки за телефоном: 050-812-67-91

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031