Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Боржникам за комунальні послуги не призначатимуть субсидії


Боржникам за комунальні послуги не призначатимуть субсидії

Від 1 травня в Україні набули чинності зміни щодо призначення субсидій. Зокрема, Кабмін знизив соціальні нормативи на використання теплової енергії, електрики і газу, які встановлюються для розрахунку розміру субсидій для населення. Також субсидії не перепризначатимуть на наступний період тим, у кого є заборгованість за житлово-комунальні послуги за два місяці й більше. А тим, кому субсидії призначать, повідомлять про це з допомогою SMS чи на електронну пошту.

Відповідні зміни записані в урядовій постанові №300 від 26 квітня, пише "Інтерфакс-Україна".

Ті, хто мають борг за комунальні послуги, все-таки матимуть шанс на отримання субсидії, якщо сплатять цей борг чи укладуть договір про його реструктуризації. Якщо ж боргу немає й інформація виявилася помилковою, то споживач повинен підтвердити це документально в структурний підрозділ з питань соціального захисту населення. Саме це відомство перед тим і розсилатиме "листи щастя" про непризначення субсидій божникам.

Кабмін також вніс до переліку послуг і товарів, що підлягають субсидіюванню, послуги транспортування та розподілу природного газу. Тобто так звану абонплату за газ в Україні таки введуть.

Місцева влада чи створені нею комісії відтепер можуть ухвалювати рішення про призначення житлових субсидій у випадках, що не передбачені чинними правилами. Проте фінансування таких субсидій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Серед новацій і те, що під час призначення субсидій враховуються доходи членів сім'ї з урахуванням податку на доходи фізичних осіб, а до таких доходів належить допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

При цьому при розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з урахуванням середньомісячного сукупного доходу осіб за чотири квартали (раніше - за попередній календарний рік), за два місяці до того, з якого призначається субсидія, а субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

Під час розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період в травні для домогосподарств, які отримують субсидію в попередньому періоді, враховуються доходи за період від квітня минулого року до березня поточного року включно.

Кабмін також встановив соціальну норму житла для отримувачів субсидії, сім'я яких складається з одного або двох непрацездатних осіб, у розмірі 75 кв. м на домогосподарство.

Зазначимо, що від 1 травня в Україні почали автоматично перераховувати субсидії на наступний період у зв'язку з закінченням опалювального сезону.

ТСН

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031