Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Україні хочуть зібрати дані всіх мобільних абонентів


В Україні хочуть зібрати дані всіх мобільних абонентів

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України розробила законопроект про обов'язкову реєстрацію абонентів мобільного зв'язку.

Згідно з документом, відомство збирається зобов'язати телеком-компанії збирати персональні дані усіх без винятку користувачів, повідомляє Ліга. Бізнес.

Крім цього, Держспецзв'язку пропонує відродити практику ведення бази унікальних IMEI-кодів.

Як пише в пояснювальній записці до законопроекту Держспецзв'язку, відсутність системи реєстрації абонентів і унікальних кодів мобільних пристроїв ускладнює проведення заходів з нацбезпеки "в умовах кібернетичних загроз".

Водночас журналісти зазначають, що "в записці є і фрази, логіка у яких простежується з важкістю".

"Ось яскравий приклад: "Крім того, потребує уваги ситуація з використанням різноманітного кінцевого обладнання (айфони, айпади, комунікатори, смартфони, мобільні телефони і так далі) на тлі росту спектру надання послуг на базі телекомунікацій, оскільки неконтрольоване кількість кінцевого обладнання в обігу сприяє поширенню "мобільного шахрайства" та інших комп'ютерних злочинів", - цитують журналісти документ.

Національна комісія з питань регулювання зв'язку вчора на черговому засіданні схвалила законопроект Держспецзв'язку, але зі значними зауваженнями. Регулятор пропонує розтягнути перехідний період на півроку. За цей час абоненти, які зараз отримують послуги знеособлено, повинні будуть надати свої особисті дані операторам.

НКРЗІ зі свого боку готується до нововведень. Вона розробила порядок реєстрації абонентів без укладення договору в письмовій формі, тобто prepaid-абонентів. Подати особисті дані можна буде і в електронній формі.

Другу частину законопроекту (щодо реєстрації IMEI-кодів) НКРЗІ вважає дуже сирим і сподівається на те, що адміністрація зв'язку її допрацює.

Раніше в Національній комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації заявляли, що 90% абонентам мобільного зв'язку послуга надається на умовах анонімності. Водночас реєстрація абонентів є загальносвітовим трендом: вона відкриває двері для нових послуг, у тому числі фінансових, для яких важлива безпека.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031