Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільці готові до щеплення


Бориспільці готові до щеплення

Станом на 16 січня у Бориспільському районі хворих на кір зафіксовано двоє, це діти із села Вишеньки. За минулий 2017 рік у місті та районі захворіло 38 осіб, з них 27 дітей. Про це «Вістям» розповіла Ольга Шульга, завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень «Бориспільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень».

Ще у грудні у міському управлінні освіти було прийнято рішення про недопуск новачків, які не мають вакцинації проти кору, до дошкільних навчальних закладів задля запобігання розповсюдження вірусу. Такі методи боротьби із кором і до сьогодні тривають у Борисполі. Від 10 січня це правило діє також і в столиці.

Минулого тижня безкоштовна вакцина проти кору з’явилася у Бориспільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 1 (дитяча поліклініка), проте її кількість обмежена.
«За перерозподілом із Броварів Бориспільщина отримала 300 доз КПК. Після їх використання будемо направляти листа про необхідну кількість додаткових вакцин до обласного Департаменту охорони здоров’я, після чого нам мають їх надати», — говорить Світлана Вікторівна Грона, завідуюча амбулаторією.

Уже у вівторок, 16 січня, о 14.00 вакцини КПК закінчилася. Кілька годин у величезній черзі серед охочих зробити безкоштовне щеплення проти кору виявилися даремно витраченим часом. Батьки були розчаровані, дітлахи навпаки раділи.
В аптеках міста вакцини проти кору також ніде немає, обіцяють лише після вихідних завезти, і то це під питанням. «Наша свідомість вийшла на рівень розуміння складності ситуації щодо кору, але ми стали заручниками бездіяльності держави, бо вакцини не вистачає», — нарікають молоді мами у черзі під кабінетом щеплень.
В обласному Департаменті охорони здоров’я «Вісті» запевнили, що направили листа до МОЗ України із повідомленням про необхідність поставки вакцини. Там обіцяють невдовзі надати 10 тис. доз на Київську область із перерозподілу від інших областей. Але це під великим сумнівом, адже навряд чи якась лікарня віддасть свою вакцину іншій під час загрози епідемії.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031