Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На сесії Бориспільської міської ради: «Витягніть терапію з бараку!»


На сесії Бориспільської міської ради: «Витягніть терапію  з бараку!»

На сесії Бориспільської міської ради 30 січня, першій у 2018 році, встановлено майже рекорд: 160 питань порядку денного і близько десятка додаткових депутати розглянули швидко — до 15 години. Зазвичай, засідання у місті тривають довше.

Більшість питань сесії були земельними. Почали засідання із традиційним запізненням, а потім поговорили про проблеми, що стосувалися життєдіяльності міста загалом. Без дискусії не обійшлося.

Теми ЦРЛ не було у порядку денному. Її емоційно підняв депутат Валерій Мартишко. «Коридор, у якому не може розминутися два чоловіки, приміщення зношене до краю, тісні палати, деякі — на 6 ліжок. Колеги, потрібно щось робити. Усе, що є цінного у нашій терапії, — це спеціалісти! Вони працюють якісно і самовіддано», — сказав Валерій Мартишко.
У свою чергу секретар міської ради Ярослав Годунок додав, що інфекційне відділення нашої лікарні «це взагалі гетто, його стан гірший, ніж терапевтичного відділення».
Із сесійної трибуни і зали лунали заклики:
— Нам усім буде ганьба, якщо ми 8 лютого не підемо на сесію Бориспільської районної ради і не будемо вимагати від районної влади почати будувати терапевтичне відділення!
— Давайте звертатися до громади району, до районних депутатів з метою вирішення проблеми будівництва нового корпусу лікарні.
— Давайте добиватися людського права на нормальне лікування. Бо ми на це заслуговуємо.
— Будівництво терапевтично-неврологічного корпусу вирішило б більшість проблем лікарні.
Про нинішню долю проекту будівництва розповів депутат Ілля Луців: «Проект на будівництво нового корпусу затверджений. На нього витрачено 1 млн 400 тис. грн. Не може бути так, щоб такі кошти були виділені в нікуди. І проект уже протягом року «зависає». А ціна будівництва зростає. За тим проектом, будівництво мало завершитися у 2019 році. Сьогодні перспективи щодо будівництва невтішні».
Серед пропозицій прозвучало прийняти звернення до Київської ОДА та облради з вимогою вплинути на вирішення проблеми з початком робіт.
Дебати прокоментував міський голова Анатолій Федорчук. Він нагадав, що у жовтні на позачерговій сесії міської ради, яка проходила під стінами райдержадміністрації, було прийнято рішення звернутися до суду з приводу того, що незаконно було змінено статут лікарні, що право власності має бути визнане не лише за громадою району, але й за громадою міста. Позов подано, потрібен час, щоб пройти усі судові інстанції. Анатолій Соловйович повідомив, що підготовлено лист на ім’я голови райради Владислава Байчаса, щоб районна рада розглянула пропозиції, які напрацювало місто щодо змін до статуту лікарні. «Наші пропозиції прийняли схвально, але останнє слово за депутатами райради, — коментував головуючий. — Щодо будівництва нового корпусу лікарні, то місто позбавлене юридичних важелів впливу на ситуацію. Але потрібно рухатися у цьому напрямку. Проект є, і його необхідно втілювати в життя».

Ірина КОСТЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031