Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині жінку після укусу кліща вразила хвороба Лайма


На Київщині жінку після укусу кліща вразила хвороба Лайма

Новий випадок смертельно небезпечної інфекції в Київській області: у жінки знайшли хворобу Лайма, яку через укус заніс кліщ. Андрій Совчук згадує: два тижні тому своїми руками дістав з спини дружини Лариси кліща, обробив рану і на цьому все забулося.

"Власне, кліщ для нас не є великою проблемою, тому що у нас є собака. Собаки на своїй шкірі приносять досить часто кліщів додому. 12 днів минуло, або 11, як раптом вчора з'явилося на місці укусу кліща почервоніння – діаметром сантиметрів 6-7 . Лікарі визначили, що це дуже схоже на хворобу Лайма", – говорить Андрій Совчук, чоловік хворої.

Уже ввечері результати аналізів підтвердили діагноз – кліщовий бореліоз. Жінку з районної лікарні перевезли до інфекційного відділення однієї зі столичних клінік. Родичам не дозволяють навіть їжу передавати.

Ігор Небогаткін понад двадцять років досліджує хворобу Лайма. Минулого році майже три тисячі українців вразила ця хвороба. Дружину Андрія вчасно госпіталізували, говорить вірусолог. Через два три тижні жінку випишуть. Підкреслює, якби хворого привезли до лікарні на день пізніше, були б ускладнення.

"Найважче – це неврологічне. Ще може бути сердечне, або опорно-рухової системи. Одна сторона людського обличчя посміхається – і все", – пояснює Ігор Небогаткін кандидат біологічних наук, старший працівник інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні Києва.

Медики прогнозують цілу хвилю заражень влітку. Щоб не підчепити інфекцію, фахівці радять, пильно оглядати всі укуси на тілі після прогулянок у парках. Якщо раптом помітили кліща на своєму тілі, або дивне почервоніння, що збільшується прямо на очах – миттєво обробіть рану і зверніться до лікарів. У перші 24 години після укусу можна запобігти розвитку хвороби Лайма.

Надзвичайні Новини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031