Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Квиток до Києва дорожчає


Квиток до Києва дорожчає

25 жовтня на фейсбук-сторінці ПАТ «Атасс-Бориспіль» з’явилася інформація про здорожчання проїзду в маршрутках до Києва. Про підняття ціни проїзду дізнавалися «Вісті».

В оголошенні йшлося про причини нової ціни на перевезення, зокрема, йшлося про підвищення цін на паливо-мастильні матеріали, запчастини, зростання витрат на техобслуговування рухомого складу. Далі цитата із оголошення: «На підставі розрахунку собівартості перевезення, відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту», очікується підвищення вартості проїзду на перевезення пасажирів автобусами, які працюють у звичайному режимі руху в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у межах Київської області». Перевізник Сергій Пасько, який є власником ПАТ «Атасс-Бориспіль» (міжміський маршрут №316) повідомив, що тарифи змінюватимуться.

Проте конкретної дати підвищення ціни за проїзд він не назвав, вартості перевезення також не повідомив. Натомість підприємець Микола Грона (ТОВ «Автосервіс» маршрут №317, 317-А) пояснив, що ціни на проїзд в його автобусах підвищуються із 31 жовтня. У автобусах, які курсують до ст.м. Харківська, розміщено оголошення про збільшення вартості проїзду із 27 жовтня, хоча станом на 31.10 ціни лишалися незмінними. Водії міжміських автобусів конкретної дати зміни ціни за проїзд не говорять, пояснюючи, що керівництво не ставило їх до відома стосовно підвищення. Але вже чули про зміни та кажуть, що, можливо, їздитимуть до метро «Бориспільська» за 25 грн. Чи вплинуть нові ціни у міжміських автобусах на підвищення ціни у міських маршрутках, невідомо. Тетяна Слобідська, спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного стану населення виконавчого комітету Бориспільської міської ради, говорить, що міські перевізники до міськради поки не зверталися з подібним проханням.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Березань: нова ціна проїзду
Тетяна Соловйова
Від минулого тижня березанці змушені платити за проїзд у маршрутках до Києва на 10 гривень більше. Міське ТОВ «Автосервіс» підняло ціни до 45 грн, пояснюючи це здорожчанням пального. Оскільки чимало жителів Березані їздять на роботу до столиці, то люди занепокоєні таким підняттям цін і обирають інший маршрут залізницею. Адже вартість проїзду в електричці 10 грн до станції Дарниця та 12 грн до станції Київ-Паса жирський. Однак часто електрички запізнюються, приходять із малою кількістю вагонів чи зі старими вагонами, тоді пасажирам доводиться їхати стоячи, а дорога до столиці займає удвічі більше часу, аніж у маршрутці. Березанці кажуть, що готові терпіти незручності задля економії сімейного бюджету.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031