Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Чий мамограф кращий


Чий мамограф кращий
Бориспіль ніби пропонує передати придбаний торік мамограф у спільне користування із районом, в обмін на угоду про співфінансування для купівлі ангіографа.
ХОЧУТЬ КУПИТИ.
Депутати Бориспільської районної ради 21 лютого розглянули на сесії питання про внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2018 року №413-270VI «Про районний бюджет Бориспільського району на 2019 рік». Значущим питанням стало виділення коштів з районного бюджету на закупівлю придбання мамографу для вторинної ланки медицини. Ціна покупки не озвучувалася, але наголошувалося, що це дороговартісне обладнання. Згодом стало відомо, що з бюджету на мамограф виділено 14 млн грн. Встановити його заплановано у ще не збудованому діагностичному центрі у селі Вороньків.
ЗГОДНІ НЕ УСІ.
Перед депутатським голосуванням щодо коштів на купівлю мамографу голова Дударківської сільської ради Микола Гуральник зазначив, що у районі назріло чимало інших проблеми, які вже не можуть чекати.
«Через відсутність дороги «швидка» не може доїхати в Дударків до породіллі. На дорозі обласного підпорядкування ями, через це автобусний рейс на Займище давно відмінено, — стверджував голова села. — Якщо ми не ремонтуємо дороги, то як людям їздити на обстеження на мамографі? Мамограф не є першочерговою необхідністю».

Інші сільські голови підтримали пропозицію колеги.
ВЛАДА НЕ ВІДСТУПАЄ.
До аргументів і пропозицій сільських голів не дослухалися, натомість голова РДА Олександр Туренко пояснив, що мамограф району потрібен не менше за дороги, адже, згідно статистики, рак молочної залози є найпоширенішим захворюванням серед жінок.
«Ця хвороба є однією із причин смертності на Бориспільщині, тому я наполягаю на придбанні мамографу — жінки мають право попередити рак, а не чекати на вирок», — зазначив він.

Голова РДА повідомив, що офіційний Бориспіль не звертався до району із пропозицією передачі раніше придбаного за кошти міського бюджету мамографа.
«Обладнання, яке хоче придбати район, у порівнянні із тим, що має місто, можна порівняти як велосипед із космічним кораблем. У Бориспільському районі буде найкраще медичне обладнання в області», — сказав голова РДА на сесії райради.

Нагадаємо, що 3 вересня 2018 року у Бориспіль було доставлено мамограф, встановити який мали у відремонтованій частині на Лютневій, 12; постачальник зробив його монтаж. Наголошувалося, що було завдання навчити медперсонал працювати на мамографі. Ціна обладнання — майже 6 млн грн бюджетних коштів. Владою було прийнято рішення зачекати з початком роботи апарату до повного завершення ремонтних робіт в амбулаторії на Лютневій, 12, відкриття якої вже анонсовано на березень 2019-го.
ЗАПІЗНІЛЕ ЗВЕРНЕННЯ.
Як стало відомо «Вістям», після прийнятого депутатами райради рішення про купівлю мамографа до голів райради та РДА звернувся секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок із пропозицією передати міський мамограф для потреб Комунального некомерційного підприємства «Бориспільська лікарня інтенсивного лікування» (КНП «БЛІЛ») або ж районного центру первинної медико-санітарної допомоги в с. Вороньків.
«... Ми виступаємо з ініціативою, щоб кошти (14 000 000 грн), передбачені на придбання мамографа, витратити на закупівлю ангіографа, який дозволяє швидко діагностувати інфаркти, інсульти та інші судинні захворювання», — йдеться у зверненні.

Не зрозуміло, з якою метою Годунок висунув поспішне одноосібне рішення, без колективного погодження міської влади.
ВІДПОВІДЬ РАЙОНУ.
«Хто такий секретар міської ради? Щоб розглядати такі пропозиції, потрібне офіційне звернення від депутатського корпусу, як цього вимагає законодавство», — прокоментував голова РДА Олександр Туренко.

За його словами, медичній галузі Бориспільщини потрібен не один мамограф, а декілька.
«Ми готові прийняти від міста їхній мамограф, але його передача має бути на офіційному рівні», — підсумував Туренко.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031