Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Дендропарк на Книшовому чи Олесницькому?

Фото Сергій Марченко

На сесії міської ради обговорювалося питання створення в Борисполі дендропарку, але остаточного рішення так і не прийняли. На якому етапі ідея втілення в життя — дізнавалися «Вісті».

Нагадаємо, жителі Борисполя підписали петицію (252 голоси із 250 необхідних), якою вимагають виділення ділянки для міського дендропарку або ботанічного саду.

Депутати погоджувалися, що велика зелена територія місту вкрай потрібна. Пропонувалися різні варіанти, зокрема, відвести територію Олесницького озера або озера у мікрорайоні Сині Балки, проте згоди щодо цього так і не дійшли.

У ексклюзивній розмові з «Вістями» міський голова Анатолій Федорчук розповів про своє ставлення до перспективи створення дендропарку і назвав ідею «дуже класною».

«Дійсно, паркових зон в Борисполі мало. Але люди звикли до центру міста, а вільних земельних ресурсів у міста обмаль. Якщо ми розмістимо дендропарк в мікрорайоні Нестерівка чи на Синіх Балках, містянам добиратися туди буде незручно, тому він не стане популярним серед бориспільців. Наразі в нас є Книшовий комплекс, де ми практично заклали основу дендропарку, коли торік висадили велику кількість різноманітних, в тому числі екзотичних, дерев та кущів. Зараз там розцвіли магнолії і сакури. Побачите, яка там буде краса через 5 років. Це буде унікальне місце, ідеальне для дендропарку», — зазначив Федорчук.

Також, на думку Анатолія Федорчука, не штучний, а природний дендропарк буде на території Олесницького озера. Перший етап з благоустрою вже зроблений, а згодом там буде висаджено алею верб із понад 20 видів, які швидко ростуть. «На Олесницькому можна створити ще одне унікальне місце з чудовою природою, яке знаходиться в межах досяжності більшості містян», — ділиться співрозмовник.

Головне, каже, щоб це місце відпочинку не знищували і не закидали сміттям відвідувачі.

«Сфери впливу на території Олесницького озера мають поділити комунальне підприємство і приватний бізнес, щоб створити для людей комфортні умови відпочинку», — переконаний Федорчук.

Нагадаємо, депутати на квітневій сесії виступили проти ідеї міськвиконкому віддати територію озера в оренду, натомість пропонували передати її в управління та догляд новоствореного комунального відділу на базі КП «ВУКГ». Наразі у Борисполі не дійшли спільного знаменника у питанні місця розташування дендропарку та способів його утримання і догляду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031