Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Головного архітектора звинуватили у зловживаннях


На травневій сесії Бориспільської міської ради виступив заступник голови асоціації АТО Ян Мілевський, який розповів про факти, відомі йому зі звернень учасників АТО та інших громадян міста про зловживання головного архітектора службовим становищем та здійснення корупційних дій.

«У Лозівці видали земельну ділянку мешканцю Києва в зеленій зоні. Така ж ситуація на вул. Отамана Зеленого: згідно із зонінгом видано позитивний висновок на виділення ділянки під будівництво, тоді як на генплані міста там зелена зона. У Нестерівці учаснику АТО відмовили виділити ділянку під уже існуючим будинком, мотивуючи це тим, що будинок побудовано незаконно, тоді як у людини є всі потрібні документи. На вул. Гоголя у Борисполі надано позитивний висновок на виготовлення документів на кілька ділянок, до яких немає проїзду», — говорив з трибуни Ян Мілевський.

Ці та інші факти, на думку активістів, свідчать про маніпулювання містобудівною документацією та вибірковий підхід головного архітектора при вирішенні земельних питань.

Те, що спеціалісти відділу архітектури діють за трьома документами, які регламентують містобудівну діяльність та суперечать один одному, дає можливість, за потреби, дати позитивний висновок потрібній особі, або відмовити, якщо зацікавленості немає. За рік, вважають активісти, не було зроблено нічого, щоб розібратися у протиріччях та узгодити документи.

Активісти попередили головного архітектора, що більше не будуть ходити на сесію та витрачати час депутатів, а через місяць завітають до його кабінету і, якщо документи не буде приведено до ладу, винесуть його звідти у сміттєвому баці, який вони принесли на сесію у подарунковій упаковці.

Міський голова Анатолій Федорчук запропонував розглянути це питання на земельній комісії, щоб перевірити достовірність озвучених фактів.

У свій захист Ігор Крикливець сказав, що всі справи він розглядає відповідно до містобудівної документації та законів України та відхилив звинувачення у зловживанннях на свою адресу. Якщо ж хоч один із них підтвердиться, пообіцяв написати заяву на звільнення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031