Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Ожив» довгобуд на вул. Ватутіна


Проблемний довгобуд на Ватутіна, 97 в Борисполі багато років стояв пусткою, але у 2019 почав «оживати».

Багатоквартирний будинок мав бути зданим у 2008 році, але з кількох причин, в т.ч. через недобросовісність підрядників та недбалість керівництва компанії-забудовника ДП МО «Укрвійськбуд», 180 власників досі не можуть отримати квартири.

11 років вкладники, об’єднавшись у ініціативну групу ЖК «Фенікс-97», оббивали владні пороги в пошуках виходу зі складної ситуації. Переговорні зрушення були, але будівництво не відновлювалося. І нарешті влітку 2019 року на території будмайданчика поновилися роботи, а у власників квартир з’явилася надія отримати свої квадратні метри.

Наразі у залізобетонній «коробці» будинку засклені вікна, почалися оздоблювальні роботи.

Про те, чи мають інвестори шанс на новосілля, «Вісті» запитали у депутата округу Іллі Луціва та представника ініціативної групи житлового кооперативу.

«Усі чекають здачі будинку в експлуатацію»

Луців повідомив, що після засклення вікон та герметизації стиків будівельники приступили до фарбування фасаду, потім облаштовуватимуть територію: перенесуть сміттєві баки, що біля огорожі довгобуду (але нового місця поки не знайшли, один із варіантів — встановити за будинок на вул. Момота, 42).

Депутат підтвердив, що був на зібранні інвесторів і має сподівання, що ті вирішили більшість спірних питань та знайшли спільну мову з новим керівництвом ДП МО «Укрвійськбуд».

«Міська рада також пообіцяла інвесторам підтримку. Увесь мікрорайон чекає здачі проблемного довгобуду в експлуатацію, бо будівля створювала проблеми. Так, за час «простою» на території незавершеного будівництва сталися три випадки суїциду, неодноразово доводилося виганяти із недобудови підлітків, щоб не допустити нещасного випадку. Я особисто став свідком нещасного випадку, коли людина випала з вікна довгобуду через необережність; через несанкціоноване проникнення любителів наркотиків та спиртних напоїв мешканці сусідніх будинків неодноразово викликали поліцію», — сказав Луців.

«Є надія на завершення»

Представник ініціативної групи Володимир, що попросив не називати його прізвище, розповідає, що першою після довготривалої перерви приступила до робіт компанія-підрядник, що розпочала роботи із підготовки будинку до зими. Тепер інший підрядник має пофарбувати фасад.

«Було оглянуто стан будинку, відновлено дах та зливову систему. Перед відновленням робіт на об’єкті проведена експертиза будівлі, за висновками якої порушень чи недоліків конструкції, які б не дозволяли продовжувати будівельні роботи, не виявлено. Судячи з оптимістичного налаштування компаній-інвесторів, що займаються доведенням будинку до ладу та представників ДП МО «Укрвійськбуд» і ЖК «Фенікс-97», є надія на завершення будівництва», — наголосив пан Володимир.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. anna 15 листопада 2019 13:28
    • Не подобається
    • +2
    • Подобається
    Так ненароком Луців "припахався" до того, до чого не має і відношення. Капітан Очевидність. Вікна встановили, фарбують фасад)))) Та невже!!!
  2. Лада 16 листопада 2019 12:39
    • Не подобається
    • +4
    • Подобається
    А чому не написали саме головне - завдяки чому, вірніше кому, відновилося будівництво? Що всі зрушення відбулися виключно після того, як люди з власних кишень почали доплачувати за те, щоб добудували їх квартири! І ніякий оформлений папірець без цього не зрушив би процес з мертвої точки.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031