Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Потуги влади: пологове «під ключ»


18 листопада пологове відділення КНП «ББЛІЛ» закрилося на капітальний ремонт. Відтепер народжувати немовлят жінки будуть у столиці. Хто виконує капроботи та які суми передбачено на оновлення, дізнавалися «Вісті».

Планове закриття пологового відділення Бориспільської багатопрофільної лікарні планувалось давно. За словами директора закладу Олександра Щура, проведення ремонту передбачене медреформою та вимогою Президента. Роботи завершать за шість місяців.

«Поки у пологовому ремонт, народжувати жінок направлятимемо до комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр охорони здоров’я матері та дитини». Для можливих екстрених випадків при загрозі життю та здоров’ю породіллі чи дитини у Борисполі цілодобово чергуватиме бригада медиків-акушерів. При плановому збереженні із необхідністю стаціонарного нагляду вагітні зможуть перебувати в гінекологічному відділенні ББЛІЛ. Поки в пологовому частково перебувають породіллі», — повідомив «Вістям» Олександр Щур.

Без фінансування

Замовником капремонту пологового відділення КНП «ББЛІЛ» є управління капітального будівництва та архітектури Бориспільської РДА, у планах замовника провести модернізацію будівлі відділення. Тендер на проведення капремонту пологового завершився, переможцем визнано зареєстровану в столиці компанію ТОВ «Будінвест-сервіс 15». Договір ТОВ «Будінвест-сервіс 15» із УКБ Бориспільської РДА укладено 15 жовтня на 65 млн 300 тис. грн.

Оскільки співзасновниками багатопрофільної лікарні є місто Бориспіль та район (50/50), то з міського бюджету у вересні виділена сума в 15 млн грн.

За словами начальника УКБ Бориспільської РДА Ярослава Яновича, кошти від міста за місяць так і не надійшли. «До Бориспільської міської ради ми направили листи зі вказаними витратами на ремонт, тож чекаємо на перерахунок коштів. Станом на 19 листопада від Борисполя ми так нічого і не отримали», — поділився причиною затримки виконання робіт начальник УКБ.

За його словами, будівельники почали працювати минулого тижня, необхідну для робіт техніку завезено на об’єкт, матеріал для виконання робіт закуплено за кошти виконавця робіт, наразі все перебуває на збереженні у виконроба.

«Роботи проводяться відповідно до наявного фінансування. Першочергово необхідно замінити інженерні системи, опалення, вентиляцію, каналізаційну та водопровідну системи», — повідомив Ярослав Янович. Озвучити заплановані до кінця 2019 року роботи начальник УКБ так і не зміг, посилаючись на відсутність фінансування.

Кошти після виконання робіт

Про затримку з перерахуванням виділених на ремонт коштів «Вісті» поцікавилися у заступника Бориспільського міського голови Людмили Ковальової. За її словами кошти, які передбачено в 2019 році з міського бюджету, будуть перераховуватися під час надання актів виконаних робіт.

«Після наданих актів будемо перераховувати фінанси. Після використання 15 млн грн буде збиратися спільна нарада міста і району, де вирішуватиметься доля фінансування капремонту пологового»,— прокоментувала Ковальова.

Район в очікуванні

Бориспільська райрада є співзасновником КНП «ББЛІЛ», проте на ремонт пологового поки з районного бюджету не виділено жодної копійки. Про причини розповів керуючий справами Бориспільської райради Антон Мотрич.

«Район виділятиме кошти на ремонт і пологового, і інших корпусів лікарні. Ми чекаємо подання від Бориспільської РДА щодо необхідних сум, до кінця місяця планується сесія райради, а до цього часу в адміністрації вирішать, скільки коштів необхідно для виконання робіт», — розповів Антон Мотрич.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031