Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Міський стоматологічний центр: врахують інтереси лікаря і пацієнта

Ксенія Паук: «Проводяться розрахунки для введення відрядної системи оплати праці. Це означає, що зарплата лікарів буде залежати від професіоналізму та якості їхньої роботи. У міському стоматцентрі буде висока якість, доступні ціни і враховані інтереси лікаря та пацієнта».

Багато років приміщення першого поверху п’ятиповерхового будинку на вул. Київський Шлях, 24 бориспільці знали як районну стоматологічну поліклініку. Тепер там буде функціонувати комунальне некомерційне підприємство «Бориспільський стоматологічний центр».

вул. Київський Шлях, 24. Але у медичній реформі не передбачено функціонування подібних форм стоматполіклінік, тож її подальше існування стало неможливим.

Рішення Бориспільської міської ради від 27 серпня 2019 року— створити КНП «Бориспільський стоматологічний центр». Це обумовлено необхідністю надання жителям міста якісних і доступних стоматологічних послуг.

«У конкурсній пропозиції на заміщення посади директора я відштовхувалася від ідеї надання населенню стоматологічної допомоги у КНП, яка б стало конкурентоспроможною»,— розповідає директор міського стоматцентру Ксенія Паук. Жінка виграла конкурс на посаду 26 листопада 2019 року.

За словами Паук, нею розроблений детальний план запуску роботи підприємства на два квартали 2020 року, а також перспективний план розвитку центру.

«Важливо закінчити ремонт приміщення, придбати і встановити обладнання. Це займе від 3 до 6 місяців», — каже директор. На цей період не зупинятиметься робота стоматології, тож ремонт приміщення та робота кабінетів будуть здійснюватися почергово.

Планується встановлення тарифу на стоматологічні послуги у кнп на 25 % нижче за аналогічні у приватних клініках та кабінетах.

Як було

Наразі у Борисполі функціонує стоматологічна поліклініка комунальної форми власності, що входить до складу КНП «ББЛІЛ». Лікування тут відбувається на застарілому обладнанні, відсутній власний рентген апарат, якість матеріалів не відповідає сучасним вимогам, а зуботехнічна лабораторія та більшість кабінетів потребують капремонту.

Ксенія Паук зазначає, що зараз у стоматологічній сфері КНП «ББЛІЛ» працює понад 150 фахівців разом із районними стоматологічними кабінетами, з них майже 80 — лікарі-стоматологи.

«Завелика кількість працівників призводить до неефективного використання бюджетних ресурсів, а на якість послуг позитивно не впливає. Зарплата більшості спеціалістів балансується на рівні мінімальної», — розповідає про деталі роботи стоматполіклініки КНП «ББЛІЛ» директор майбутнього міського стоматологічного центру.

Як буде

Завданням КНП «Бориспільський стоматологічний центр» є надання всіх видів стоматологічний послуг за нижчими від середніх ринкових цін.

Планується 13 робочих місць лікарів. Медперсонал буде із числа скорочених лікарів поліклініки: стоматологів-терапевтів передбачається 14, стоматологів-ортопедів — вісім, два дитячих стоматолога та два хірурги. Загалом працюватиме 26 осіб. У стоматцентрі планується вдвічі менше працівників, що дозволить ефективніше використовувати фінанси підприємства.

Наразі директор веде переговори з постачальниками щодо обладнання, заплановано придбання рентгенологічного цифрового обладнання.

«Площі стоматцентру будуть оптимізовані за групами. Є можливість скоротити втричі приміщення зуботехнічної лабораторії, де буде розміщено чотири робочих місця стоматологів-ортопедів», — розповідає Паук.

Комп’ютеризація

За словами Ксенії Паук, важливе впровадження комп’ютеризації. Це сприятиме забезпеченню антикорупційних завдань — відмова від ручного обліку коштів, списання матеріалів та препаратів. Також це унеможливить прийом пацієнта поза обліком та зловживання лікаря при користуванні обладнанням та матеріалами КНП.

Фінансова незалежність

«Стоматологія має бути прибутковою. Підприємству важливо досягти фінансової незалежності, щоб воно не було дотаційним з міського бюджету. Слід забезпечити високі соціальні стандарти: достойні зарплати, забезпечення лікувальними препаратами та матеріалами, дотримання санітарно-гігієнічних норм», — стверджує директор Ксенія Паук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031