Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Головний архітектор Борисполя Яніна Скрипачук: «У місті всі землі зайняті»


Емоційна словесна перепалка і звинувачення у бік начальника управління містобудування та архітектури Бориспільської міської ради під час сесійного засідання змусили Яніну Скрипачук заявити про звільнення після двох місяців роботи.

— Ваша обіцянка про звільнення прозвучала на емоціях?

— Я буду писати заяву про звільнення. Хочу аби депутати вирішили, чи потрібен їм архітектор, який дотримується вимог та законів України. Чи навпаки, їм треба архітектор, який готовий працювати під тиском. Люди не розуміють, що є закони, згідно яких не можна відводити земельні ділянки, якщо вони не відповідають Генеральному плану.

— Чи є тиск на вас? Якщо є, то з боку кого?

— Тиск відбувається від деяких депутатів.

— Конкретніше?

— Прізвища називати не буду, скажу лише, що це не «чуки»...

— На сесії ви стверджували, що вам і вашій сім’ї погрожують. Дійсно так?

— Погрози були, але лише мені. Моя сім’я страждає від того, що я нервуюся, тому рідні мене постійно привозять та забирають із
роботи.

— Що залишилось «у спадок» від попередніх архітекторів?

— Зонінг, який було прийнято депутатами, та Генеральний план. Зонінг не відповідає Генеральному плану, тож прийнято рішення про розробку містобудівної документації. Генплан не було передано в електронному вигляді. Тепер маємо проблеми: державний кадастр розроблено в електронному вигляді, а містобудівна документація у СК 2000, внаслідок чого є невідповідність координат, зрівняти два документи не вдається.

— Які є проблеми через те, що зонінг не відповідає Генплану?

— Генплан має враховувати інтереси держави, міста та приватні інтереси. У попередніх рішеннях зонінгу та Генплану не були враховані питання щодо приватизованих земельних ділянок, їх використання і призначення. Наприклад, ділянка є зеленою зоною, а громадянин має державний акт на її приватизацію, але з іншим цільовим призначенням. Тож використати своє право на користування цією ділянкою неможливо.

— То Борисполю потрібен новий Генплан?

— Звісно. Основним нашим завданням є розробка нового Генерального плану. Планується розробка нової топогеозедичної зйомки — це основа для Генплану. Так буде враховано інтереси усіх сторін, що є актуальним для Борисполя.

— Які проблеми із нанесенням червоних ліній у місті?

— Червоні лінії були затверджені на сесії міської ради та прив’язані до Генерального плану від 2007 року. Фахівцями управлінням містобудування та архітектури проаналізовано майже 400 вулиць міста, проведено їх моніторинг із урахуванням ширини, довжини, меж, які мають бути в червоних лініях, і те, що за фактом. У новому Генплані з урахуванням цього аналізу ми зможемо надати більш достовірну інформацію. Наприклад, зараз збільшилася кількість авто у місті, люди хочуть мати окремий тротуар та велосипедні доріжки. Для цього необхідні широкі червоні лінії. Якщо ми залишимо так, як є сьогодні, то про розвиток міста мови бути не може.

— Як бути з тими, хто вже побудувався та порушив ці лінії?

— Така проблема у Борисполі є. Подекуди паркани підходять до асфальтного покриття настільки близько, що два легкові авто не можуть розминутися (що вже говорити про пожежну чи вантажівки). Звісно, змушувати власників переставляти паркани ми не будемо. Але якщо домогосподарство користується землею, то приватизувати її можна лише в межах червоних ліній. Все, що поза ними, можна взяти в оренду, але за умови, що в разі розширення вулиці землю буде повернуто.

— Чи можна у Борисполі знайти вільну земельну ділянку?

— В управлінні нараховується понад 1500 звернень від бориспільців, які бажають отримати земельну ділянку. Якщо відкрити публічну кадастрову карту, то ми побачимо, що всі землі зайняті. На жаль, у Борисполі нині реалізувати право на безкоштовну приватизацію землі неможливо.

ДОСЬЕ

Яніна Юріївна Скрипачук вищу освіту здобувала у Київському національному державному університеті на факультеті архітектури. Рік навчалася у Німеччині. Досвід роботи за спеціальністю — 15 років. Працювала головним архітектором в Переяславі, місті Українка та в селі Плюти. Останнє місце роботи — державне підприємство «Укрдержбудекспертиза».

На посаду начальника управління містобудування та архітектури Бориспільської міської ради призначена 11 листопада 2019 року.
Хобі — розведення собак. Чиновниця є власницею київського племінного заводу «Royal white of the best».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031