Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бібліотекар Олена Островська з села Гора створила креативний ресурс


У Фейсбук з’явилася сторінка Шкільна бібліотека Гірської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Створила її керівник шкільної бібліотеки Гірської школи Олена Островська.

Майже 28 років Олена Володимирівна працює в сільській шкільній бібліотеці. Під час карантину вона створила сторінку в Фейсбуці – для дітей, батьків і вчителів.

Щоб допомагати дітям формувати інформаційну культуру, долати протиріччя між книжкою та комп’ютером. Каже, це важливо в період безвідповідальності в соціальних мережах. Островська – одна з ентузіастів, яким не байдуже соціальне й психологічне здоров’я маленьких українців. 

Сторінка, створена 23 квітня Оленою, містить безліч інформації, яка оновлюється щодня – про книги, фільми, письменників, події в освіті та книговиданні.

Бліц-інтерв’ю «Вістей» з Оленою Островською.

Я вирішила допомогти дітям, щоб вони не втратили інтерес до книги. Зробила сторінку самотужки. Я самоучка, вчилася в процесі роботи.

— Звідки стільки різноманітної інформації?

Шукаю в інтернеті, підписана на фахові журнали, співпрацюю з сайтом «Книгосфера». Мета — розповісти читачам більше інформації про освіту, культуру. Викладаю посилання на сайти, де можна безкоштовно скачати цікаві книжки, даю інформацію про новинки.

— Що цікавить школярів? Чи люблять вони читати?

— Малюки – 1-4 класи — читають багато і охоче, старшокласники – значно менше, цікавляться переважно сучасною літературою. Але за своїм досвідом можу сказати, що підлітки, яких привчили до книги змалечку, читають залюбки і в старших класах. Тому важливо популяризувати любов до книги якомога раніше.

— Які книги не користуються попитом?

— Дітям подобаються сучасні видання, нові, з красивими ілюстраціями. Старі, зношені попитом не користуються.

— Чи великий фонд у вашій шкільній бібліотеці?

— 7 тис. примірників. Він оновлюється, недавно громада Гори закупила нові книжки. Але старі викидати не можна, намагаємося зберегти всі. 

— Чи плануєте продовжити проект після карантину?

— Так, це цікаво всім. Батьки читають, для вчителів намагаюсь викладати інформацію. Тож працюватиму і надалі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031