Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Вони роблять Бориспіль квітучим


Квітучі клумби у сквериках, на зелених зонах вздовж вулиць, біля пам’ятних місць Борисполя стали окрасою міста. Це — плоди праці дільниці зеленого господарства КП «ВУКГ», яку очолює Ольга Клименко.

Тиждень після Троїцьких свят видався насиченим для працівників дільниці, які поспішали засадити квітники, доки у ґрунті є волога. Результат уже радує містян яскравими барвами.

Окрім начальника Ольги Клименко, за дільницею закріплено 23 працівники — 8 «дівчат» та 9 «хлопців», 3 трактористи, водій поливо-мийної машини, водії автопідіймача та автобуса. У колективі вважають, що штат замалий на все місто, яке щороку поповнюється новими зеленими зонами.

У підпорядкуванні працівників дільниці зеленого господарства декоративні вази – це майже 20 металевих конструкцій з кашпо, встановлених вздовж вулиці Київський Шлях, а також на Європейській площі: 6 пірамідок, 9 круглих ваз, 30 прямокутних та 6 великих пірамідок перед міськвиконкомом.

Ольга журиться, що через карантин їм не вдалося пофарбувати та полагодити конструкції з вазонами.

Шкідникам – бій!

Ольга Клименко розповіла, що найбільшим шкідником квіткової розсади є личинки хруща. Проти них діє «Антихрущ». Рослини перед висаджуванням вмочують у розчин хімікату, також ним поливають клумби. «Дуже заражена шкідником ділянка — «сердечко» біля відділення ДРАЦС, багато хрущів і на Книшовому. Живопліт із Книшового розсаджували на інші клумби; доки довезли, то на дні причіпа борезняки аж кишіли», — розповідає Ольга.

«У теплицях можна купити розсаду» Ольга Клименко:

— Відповідно до умов тендеру, заплановано висадити на території міста 40 тисяч однорічників і від 6 до 7 тисяч двохрічних квітів. Ми вирощуємо 55—60 тисяч одиниць розсади. Забезпечуємо запас квітів, стежимо, щоб не було «залисин» на квітниках. До середини вересня у теплиці завжди є запас рослин. Найпізнішій ремонт квітників відбувається напередодні Дня Борисполя.

Також ми реалізуємо розсаду. У теплиці її можуть купити з оплатою через касу. Господарство закуповує лише сурфінії та хризантеми, бо умови не дозволяють вирощувати ці рослини.

На фото: Оксана Киях, Любов Дем’янова, Вікторія Розумнюк, Тетяна Приходько, Любов Онанко.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031