Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Світлій пам’яті митрополита Софронія


Сумна звістка надійшла з Черкас. На 81-му році життя помер митрополит Софроній (у миру Дмитрук Дмитро Савович). Кілька років він прожив у нашому місті, де служив благочинним, тому більшість бориспільців старшого і середнього віку знали та пам’ятають його.  

Прибув Софроній до Борисполя наприкінці 1980-х років, відразу ставши помітною постаттю у духовному і громадському житті нашого краю. Як неординарна особистість він приваблював до себе багатьох людей — передусім тих, хто шукав духовну істину й потребував допомоги в розумінні євангельського вчення.

Отець Софроній прибув до Борисполя не тільки з високою духовною місією, але й з конкретною практичною метою — збудувати величний собор. Монументальна споруда, що постала завдяки зусиллям цієї людини, назавжди стане окрасою та одним із яскравих символів нашого міста. Вона покликана сприяти духовному оновленню бориспільців, символізувати невмирущість нашого духу, свободи, віри, культури й моральності.

Софроній не був політиком, але як патріот ніколи не стояв осторонь політичних процесів, що інтенсивно тривали у 1989-91 рр. в Україні і на Бориспільщині. Він прихильно ставився до активістів місцевого осередку Народного Руху. На їх запрошення разом з парафіянами брав участь у вшануванні пам’яті жертв комуністичних репресій. З великої поваги до Софронія навесні 1990 р. бориспільці обрали його депутатом міської ради. Хоча він не був членом фракції НРУ, як людина демократичних поглядів і щирий українець на всіх сесіях завжди голосував за пропозиції їх невеликої групи, разом з ними працював в комісії з питань культури й духовності.

Ставши єпископом, а потім митрополитом Черкаським, Софроній у ще більших масштабах розгорнув будівництво храмів. Настоятелями він призначав молодих освічених і патріотичних священників.

Всі, хто знав Софронія, стверджують: він був могутньою постаттю, непересічною людиною, справжнім християнином і великим українцем. Споруджені ним храми будуть завжди нагадувати людям про талановитого будівничого, його сподвижницьку працю на ниві християнської духовності та української культури.

Царство небесне і вічна пам'ять нашому видатному сучаснику!

Анатолій Ковальчук від імені всіх бориспільців і тих, хто знав і цінував Софронія

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031