Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Фейкова економія на ремонті харчоблоку ЗОШ №3


Капітальний ремонт харчоблоку Бориспільської ЗОШ №3 «застряг» на початковій стадії. Роботи розпочалися 15 травня, але приміщення досі з обдертими стінами. 

Загальмований харчоблок. На ремонт харчоблоку виконавця робіт визначали через електронні торги у системі «Прозоро». Стартували роботи 15 травня, а 28 липня мали завершитися. Однак станом на 15 липня у приміщенні обдерті стіни.

Ситуацію прокоментував перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук: «Добре, якщо в торгах беруть участь багато підприємств. Але організації, які занижують ціну, щоб виграти тендер, коли приступають до робіт, розуміють, що не вистачає коштів. Проектна організація розрахувала, що ремонт їдальні у школі №3 обійдеться у 2 млн 063 тис. грн. У торгах брало участь три організації: ТОВ «Автосервіс», ТОВ «Дарвекс» та ТОВ «Віалок білд».

Переможцем стало ТОВ «Віалок білд», запропонувавши виконати роботи за 1 млн 680 тис. — на 383 тис. менше від кошторисної вартості. Це ж підприємство виконує роботи у ББЛІЛ в авральному темпі й тут без авралу теж не обійдеться. Напевне, працівників не вистачає.

Ми знайдемо методи змусити переможця тендера виконати роботи, продовживши договір до 15 серпня. Є передбачені в договорі штрафні санкції, є механізм скарг у систему «Прозоро».

Якщо якісь роботи не були передбачені проектом, то відповідатиме його автор». 

Свої аргументи навів директор ТОВ «Віалок білд» Георгій Лижин:

«Роботи, передбачені технічним завданням тендера, наше підприємство може зробити.

Певна кількість робіт не була врахована у проекті. Зокрема, довелося оббивати штукатурку, бо вона обсипалася під час демонтажу кахлю. Щоб виконати додаткові роботи, необхідно ще 350 тис. грн».

Керівник не зміг пояснити, чому замовника не повідомили про проблему і не склали дефектний акт.

Ситуація з ремонтом харчоблоку на контролі міської влади.

До теми

До 1 вересня. За кошти міського бюджету в освітньому закладі замінили підлогу в коридорі, кахель перед центральними сходами на третьому поверсі. Також оновили пожежне обладнання. Власними силами працівники закладу проводять косметичний ремонт.

Утеплення без зауважень. За словами директора Ірини Панкявічене, утеплення приміщення розпочалося два тижні тому і результати радують. Роботи виконує ТОВ «Моріон» (керівник Юрій Шелудько). Підприємство виграло тендер із сумою 760 тис. грн при початковій вартості 1 млн. 100 тис. грн. Щоправда, у проекті не врахували встановлення відливів. Виконавець узгодив питання і вже  встановлює їх. На роботи на липневій сесії буде довиділено майже 50 тис. грн.

Фейкова економія на ремонті харчоблоку ЗОШ №3Фейкова економія на ремонті харчоблоку ЗОШ №3Фейкова економія на ремонті харчоблоку ЗОШ №3Фейкова економія на ремонті харчоблоку ЗОШ №3Фейкова економія на ремонті харчоблоку ЗОШ №3

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031