Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Бориспільводоканалі говорили про кібербезпеку і новий програмний комплекс


Факт. У актовому залі КП «Бориспільводоканал» відбулася презентація програмного комплексу для управління підприємствами української компанії «Інтелект-Сервіс». Представники компанії пропонують комунальним установам Борисполя встановити розроблену ними програму. 

Детально. Компанія працює в Україні з 1990 року. Розроблено програмний комплекс для управління підприємствами ISPRO. Система управління враховує бухгалтерський та податковий облік, ведення договорів, облік грошових коштів, розрахунки з контрагентами, управління персоналом, фінансове планування та аналіз, облік закупок та збуту, облік комунальних послуг тощо. Фізичні особи матимуть особистий кабінет, де відслідковуються облік спожитих послуг, комунальні платежі, показники лічильників. 

Нюанс. За словами бориспільських фахівців, подібна програмна система працює на підприємствах багато років. Чи є сенс її міняти? За словами директора КП «Бориспільводоканал», така потреба є. 

Пряма мова Гануша: «Ми зацікавлені знайти якісний програмний комплекс для управління підприємствами. Суть в тому, що в один прекрасний момент до нас можуть прийти представники СБУ і накласти санкції». 

Суть проблеми. На сьогодні Бориспільводоканал, як і багато вітчизняних підприємств (за різними статистичними даними від 80 до 98%) користуються російською програмою 1С, яка потрапила під санкції відповідно до рішення РНБО від 28 квітня 2017 р. Тисячам керівників і бухгалтерів доводиться вирішувати, як із мінімальними втратами вийти з непростої ситуації.

Українцям, які користуються забороненими російськими ресурсами та програмним забезпеченням, поки не загрожує кримінальна відповідальність, але це може стати приводом для правоохоронних органів у звинуваченні в фінансуванні тероризму. 

Навіщо потрібен «свій» продукт? У світі сучасних технологій вимоги до інформаційних систем змінюються стрімко. Автоматизація підприємства потрібна для того, щоб максимально швидко отримувати інформацію від усіх підрозділів, відображати її в обліку та оперативно реагувати на зміни ситуації. А якщо програма не оновлюється, це веде до технологічної відсталості, і є ризик, що не будуть враховані останні зміни в законодавстві, яке в нашій державі постійно змінюється. Відповідно, ввідні з системи, на підставі яких будуть прийматися рішення, можуть виявитися некоректними.

Пряма мова заступника комерційного директора компанії «Інтер-Сервіс» Станіслава Каплуненко: «Три роки тому були введені санкції проти використання 1С. У травні цього року санкції були поширені ще більше. Якщо раніше вони стосувалися лише тих, хто продає цей програмний продукт, то з 14 травня 2020 р. діють і проти тих, хто цим продуктом користується. Сьогодні йдеться про те, що державні установи не мають використовувати державні кошти на підтримку російського продукту. Використання вітчизняних розробок – це не лише захист економічних інтересів, а й захист від стороннього доступу, адже 1С – це відкрита система для російських спецслужб. Наша компанія розробила систему швидкого реагування на кіберзагрози, обладнала антивірусну лабораторію, отримала експертний висновок Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України рівня Г-З».

У підсумку. За словами директора КП «Бориспільводоканал», відбулося перше знайомство з компанією, хоча пропозиція цікава. Щоб остаточно визначитися з намірами, запропоновано провести ще одну зустріч, на яку будуть запрошені керівники, економісти, бухгалтери бориспільських комунальних підприємств.

Ціна питання не обговорювалася.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031