Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Книшовий комплекс імені Анатолія Федорчука


Розпочалися громадські обговорення пропозиції увіковічити пам’ять Бориспільського міського голови, якого чотири рази обирала громада на посаду мера. Пропозиція прозвучала на сесії міськради, 03 листопада.

Фінішна 80 сесія Бориспільської міської ради VI скликання розпочалася з ушанування пам’яті незмінного впродовж 14 років міського голови Анатолія Федорчука та розгляду питання «Про внесення змін до списку пам’яток і пам’ятних місць міста Борисполя».
Його прокоментувала заступник Бориспільського міського голови Людмила Пасенко: «До загального списку пам’яток і пам’ятних місць додаються ще три об’єкти, які ми встановили і відкрили нещодавно:
№50 — пам’ятник автору слів Державного гімну України Павлу Чубинському,
№51 — хрест на могилі учасника антибільшовицького повстання 1920 року Федора Бубона,
№52 — інформаційна дошка про те, що у 1917—1921 роках у приміщенні, де нині розташувався Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді, діяла українська гімназія ім. Павла Чубинського.
Окрім того, 2 листопада 2020 року було видане розпорядження, яке підписав перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук, про початок проведення громадського обговорення щодо присвоєння імені Анатолія Федорчука Книшовому меморіально-парковому комплексу. Відповідно до Закону України, громадське обговорення повинно тривати протягом двох місяців. Передбачаються публікації в ЗМІ, електронні консультації, засідання топонімічної комісії. Потім будемо просити новообраних депутатів присвоїти ім’я Анатолія Федорчука Книшовому меморіально-парковому комплексу — його справжньому дітищу, яким він жив. Це дійсно найунікальніший проект, реалізований в Україні. І ми повинні почати увіковічнювати пам’ять про Анатолія Соловйовича з цього об’єкту».
Рішення будо підтримано 26 голосами.
Депутат Ігор Шалімов наголосив, що увіковічнення Анатолія Федорчука шляхом присвоєння його імені Книшовому комплексу, — це важливий крок для вшанування пам’яті людини, якій Бориспіль завдячує стрімким розвитком.

Анатолій Федорчук планував перетворити комплекс на дендропарк, але не встиг. Тепер це справа честі його наступника.
27 грудня повторні вибори Бориспільського міського голови. Таке рішення ухвалила міська територіальна виборча комісія

Книшовий комплекс  імені Анатолія ФедорчукаКнишовий комплекс  імені Анатолія ФедорчукаКнишовий комплекс  імені Анатолія ФедорчукаКнишовий комплекс  імені Анатолія Федорчука

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. gorn 8 листопада 2020 16:29
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    ну потім площу перед мерією перейменуємо на площу ім. корнійчука . може досить займатися єрундою
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031