Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині серед зареєстрованих безробітних 46% жінок


На Київщині серед зареєстрованих безробітних 46% жінок

У суспільстві існує певний стереотип, що у безробіття «жіноче обличчя». Однак аналіз сучасного ринку праці Київської області спростовує це визначення. Зокрема, з початку 2017 року серед 21 тисячі осіб, які мали статус безробітного, частка жінок становить 46 відсотків.

Серед безробітних жінок Київщини найбільша частка працювала в сфері сільського господарства, оптовій та роздрібній торгівлі, державному управлінні.

«З метою формування активної позиції жінок на ринку праці, підвищення їх обізнаності щодо прав і законних інтересів при працевлаштуванні, а також отримання інформації про послуги служби зайнятості у базових центрах зайнятості Київщини проводяться тренінги, семінари, засідання за круглим столом, презентації професій, курси навчання», - зазначив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук.

Важливою підтримкою у період безробіття для жінок є участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру – з початку року направлення отримали майже 250 осіб.

Багато жінок вирішили самі стати підприємцями. Так, з 188 осіб, що у 2016 році отримали виплату на відкриття власної справи – 74 жінки. Вони реалізують свої вміння в сфері дизайну, надання освітніх послуг, перукарського мистецтва тощо.

Звичайно, в кожного працедавця є уявлення про ідеального кандидата на ту чи іншу посаду, і часто вони формуються на основі успішного досвіду. Якщо людина володіє навичками, знаннями, досвідом, які зазначені роботодавцем як критерії для відбору на вакантну посаду, то вона має рівні можливості у працевлаштуванні незважаючи на те, жінка це, або чоловік.

Якщо Ви хочете бути успішною, отримувати задоволення від роботи, яка відповідає Вашим професійним інтересам та уподобанням, довірте Ваше працевлаштування державній службі зайнятості


За більш детальною інформацією звертайтесь до Київського обласного центру зайнятості за телефоном (044) 559-22-38


Міністерство соціальної політики України

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031