Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»


Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»

Після бурхливих дебатів і з’ясування стосунків у сесійній залі команда мера стала меншою на одного, але сесія все-таки відбулася. Хоча тривала аж два дні.

Двадцять третя сесія Бориспільської міської ради VI скликання, призначена на 28 березня 2017 року, побила усі рекорди по часу до початку реального розгляду питань. Ситуація нагніталася ще задовго до того. І йдеться не лише про бурхливі події понеділка і вівторка попереднього тижня. Напередодні проведення сесії у соцмережах поширювалися заклики прийти на сесійне засідання. Складалося враження, що дехто із депутатів боявся, що Бориспільська міська влада може не захотіти слухати депутатів і наприймає рішень, які будуть на шкоду громаді. В результаті, сесійна зала була переповнена, навіть депутатам доводилося відстоювати право на свої робочі місця.
Зал розділився на дві частини. Одні підтримували революційний запал реформаторів на чолі із Ярославом Годунком, якого нещодавно було обрано секретарем Бориспільської міської ради, інші відстоювали право команди міського голови на об’єктивну оцінку їхньої роботи.
Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»

Першими у порядку денному стояли питання про недовіру першому заступнику міського голови Миколі Корнійчуку та начальнику управління комунального господарства Володимиру Аврамчуку.

Мер Борисполя Анатолій Федорчук відстоював людей, з якими багато років працює в одній команді, але з усіх сил намагався досягти компромісу. До порядку денного були внесені всі питання, за які депутати проголосували тиждень тому на зібранні, яке скликалося як позачергова сесія. Через юридичні тонкощі його не можна було визнати позачерговим сесійним засіданням. Проте обстановка в залі була настільки напруженою, що сутичка могла спалахнути навіть від слова, яке хтось неправильно зрозумів. І словесні сутички спалахували раз у раз.
Щодо питань недовіри Миколі Корнійчуку та Володимиру Аврамчуку від депутатів лунали пропозиції спочатку призначити аудит їхньої роботи, а потім уже виносити це на розгляд сесії. Та представники революційно налаштованих депутатських груп та фракцій і слухати не хотіли про таке вирішення питання.
Користуючись загальною метушнею, на сесійну трибуну виходили всі, хто мав привід і бажання висловитися. А це ніяк не сприяло зменшенню напруги у залі.
Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»

Бориспільський волонтер Надія Литвиненко, намагаючись закликати депутатів до праці, не витримала і презентувала залу людину, яка, на її погляд, причетна до організації бурхливих розбірок, які стали занадто частими у сесійній залі. Вона прямо заявила, що у залі присутній сепаратист Ігор Петровскіс, який свого часу займав керівні посади на Луганщині і мав зовсім не проукраїнську позицію. Скріни із його стрічки у фейсбук, які були показані на екрані, підтверджували правдивість її висновків, зокрема, зневажливе висловлювання про український прапор. Два ветерани АТО вивели цього пана на сцену, щоб усі могли його впізнати, а потім наполегливо запропонували залишити сесійну залу.
Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»

Оголосили коротку перерву, після чого Ярослав Годунок пообіцяв, що буде ще й друга частина «Марлезонського балету». Потім була закрита нарада міського голови із депутатами. Здавалося, дали старт до конструктивної роботи. Коли з сесійної трибуни замість обговорення питань порядку денного почали з’ясовувати стосунки у боксерських клубах Борисполя, справа дійшла не лише до слів. Не скажу, що було справжнє рукоприкладство, але депутати розцінили одну із сутичок як посягання на депутата з боку сторонніх осіб. Для Анатолія Федорчука це стало останньою краплею. Він оголосив перерву на невизначений термін і залишив сесійну залу.
Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»

Частина депутатів також пішли, а частина, на чолі із Ярославом Годунком, залишилися, сподіваючись, що сесію вдасться продовжити. Після кількагодинного очікування Ярослав викликав слідчу групу і написав заяву про перешкоджання його депутатській діяльності. Свої свідчення правоохоронцям давали й інші депутати, що були присутніми в залі. Не візьмусь оцінювати роботу представників виконавчого комітету, які на кілька годин залишили сесійну залу без технічної підтримки. Але думаю, що навіть наявність системи для голосування навряд чи сприяла б досягненню хоч якогось компромісу між депутатами.

Найстійкіші залишилися ночувати у сесійній залі. На ранок перед мерією виросли намети. І на 11 годину 29 березня було оголошено продовження сесії.
Сесія Бориспільської міської ради з ознаками «Марлезонського балету»

Сесійне засідання відновилося тільки після тривалої наради у мера. Перший заступник міського голови Микола Корнійчук відзвітував про свою роботу. За підсумками голосування, питання про недовіру не набрало голосів. А начальник управління комунального господарства Володимир Аврамчук подав заяву на звільнення. Після того сесія запрацювала у робочому режимі. Хоча бурхливі обговорення ще виникали, але все це були вже робочі моменти.
За результатами рішень, які були прийняті на сесії, на всі комунальні підприємства міста очікує аудит. Так само депутати прийняли рішення замовити аудити роботи виконавчого комітету. Не погодилися депутати порушувати крихку рівновагу пасажирських перевезень по місту Борисполю. Питання про відміну рішення виконавчого комітету, яким встановлено нові тарифи у сумі 4,5 грн, сесія не підтримала.

Детальніше про хід сесійного засідання можна дізнатися із відеоматеріалів у мережі Інтернет на сторінці «Вістей» у фейсбук. Із зали велася пряма трансляція.


Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. пески часу 8 квітня 2017 23:04
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    "Після кількагодинного очікування Ярослав викликав слідчу групу і написав заяву про перешкоджання його депутатській діяльності." Його язик йому багато в чому заважає, а поведінка - банальне хуліганство. І взагалі для 60 тисячного міста це ганьба мати такого секретаря, якій є обличчям всієї міської ради. Треба ініціювати недовіру всім цім хапугам-рвачам землі Бориспільської, розігнати "свору" та не допустити ні одного з тих, хто в цієї каденції не вперше! Ні одного! Воні рахують Бориспільчан за сіру масу.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031